Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router + Wifi ? nastavení propojení

Zdravým rychlý dotaz, restartoval jsem nastavení našeho routru, vše je znovu nastaveno a funčkní.Hlavní ethernet kábel je přímo napojený na host pc a vše funguje. Jenže mezi routrem a host pc máme ještě wifi který je prostředníkem a od wifi jdou do televize, jenže když napojím wifi router do oběhu tak nic nefunguje. Nejspíš se jedná o to že wifi nejak nepropuští signál z routru a tím pádem nejde nic.Jaké je řešení ? nastavit nějak propojení router s wifi přes ip nastavení ?

Situace 1 )

Když je ethernet kábel přimo napojený na host pc tak vše jede a funguje ( mimo televize, protože ty jsou přes wifi ), když do prohlížeče zadám ip adresu a nastavení routru tak se jedná o d-link a vše nastavení proběhne uspěšně.

Situace 2 )

Když mezi routr a host pc zapojím wifi, tak nashočí žluté znaménko na všechn pc zařízeních a televize nejdeou. ( 1 ethernet kábel je tedy zapojený do wifi ne přímo do pc ) dřív to tak fungovalo a jelo vše. jenže ted jsme omilem restarovaly routr do továrního, nejspíš se musí spárovat tyto dvě zařízení, ale jak ? na routru je jen WPS, a na wifi routru je jen QSS, když tedka v této situaci zadám nastavení routu tak mě naskočí nastavní wifi routru ne normalního routru. Jenže co dál, ? rady. děkuji.

Předmět Autor Datum
+++ zjednodušeně se jedná o tohle faq-138.html
davidek1950 23.06.2016 18:22
davidek1950
1) kabel od providera vede do wan vstupu routeru. všechny zařízení se připojují k lan straně. wifi j…
lední brtník 23.06.2016 18:29
lední brtník
Wifi router má dierku WAN a prípadne niekoľko LAN dierok. Tú s označením WAN prelep nejajou lepiacou… poslední
pme 23.06.2016 18:41
pme

1) kabel od providera vede do wan vstupu routeru. všechny zařízení se připojují k lan straně. wifi je běžně v režimu "ap", tj. taky lan.

2) složitější to bývá, pokud připojuješ iptv. zdejší kabelovka pro to přidává svoji nastavenou bránu, která se připojuje ještě před zákazníkův router.

jestli neprovozuješ iptv, máš telku jen pro stream z vlastní domácí sítě, jde o první případ.

edit: aha, moc jsem tu slohovku nečet a nějak jsem přehlíd, že máš 2 routery.

na routru je jen WPS, a na wifi routru je jen QSS

obojí je totéž, zakaž. nepotřebuješ to, pak nebudeš vědět, jak máš co nastavené.

si ty dva krámy nejdřív namaluj, ať doma nevyrábíš dvě sítě.

Wifi router má dierku WAN a prípadne niekoľko LAN dierok. Tú s označením WAN prelep nejajou lepiacou páskou a už si ju viac nevšímaj. Všetky káble postrkáš do LAN.
Wifi router má nejaké nastavenia režimu - treba zvoliť AP a vypnúť DHCP. Je to prosté a jednoduché, ale chápem, že človek ktorý nemá ani šajnu o sieťach sa v tom asi stráca...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru