Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Záhada černé obrazovky

Zdravím Vás,

cca před půl rokem jsem sem psal dotaz podobný tomu, co napíšu teď, ovšem již s pár úpravami, takže snad se najde nějaký borec, co mi dokáže pomoci.

Mám 11 měsíců starou sestavu PC - složený po dílech, nebyl koupený jako celek...
Základní deska: ASUS M5A97 LE R2.0
Procesor: AMD FX 6100 6Core 3,3GHz
GPU: GIGABYTE R7 250 Ulstra Durable 2 2GB
RAMky: Kingston 8 GB DDR3 Blue Series
Zdroj teď nevím značku, ale 400W byl nedostatečný, tak dali 450W.

Tak, teď k problému:
Počítač se, hlavně posledních cca 30 dní, nedá skoro používat. Zapnnu ho, a běží klidně hodinu, ale jakmile na něm začnu pracovat, zčerná obrazovka, nebo hodí třeba žlutou barvu, nebo svislé černo-bílé proužky. Během toho je ještě pár vteřin slyšet z bedýnek hudba, pak se ale i ta zasekne a já musím počítač restartovat.

Problém jsem s tím měl už od začátku a počet reklamací v obchodě ani nechtějte vědět... Nakonec poslali zpět do Alzy grafiku, po 30 dnes se vrátila s tím, že jí nic není.. ok, takže se reklamovala základní deska... vrátila se s podobným vyřčením, ale pro jistotu mi tam dali nejnovější BIOS...

Poradí mi někdo čím by to mohlo být? Myslel jsem, jestli se nepřehřívá procesor, je na něm ještě původní chladič od výrobce, ale mám na něj namířený další větrák teplota se nedostane nad 52°C, teplota grafické karty je v klidu 35°C a v záběru rovněž nejde přes 50°C... Horší je, ta obrazovka ztmavne i při prohlížení netu, puštění si filmu, ale když si pustim třeba CS GO, tak to si hraju klidně hodinu a nic...

Snad jsem to nějak pochopitelně vysvětlil a teď už jen doufám, že mi poradíte co by to mohlo být... V IT obchodě kde jsem si to nechal sestavit už po mě chtějí, abych tam nosil jen díly, které chci reklamovat, že už tam nemám nosit celý pc, protože nemají čas jen na mě prý... takže buď si pomůžu sám, nebo nevim :)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny