Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Smartfon do 300 €

Vykon ve hrach neni to same jako vykon v aplikacich!

Vykon ve hrach je totiz hodne zavisly na 3D a teda navykonu graficke karty nebo-li v pripade SoC ve smartphonu zavisi na vykonu graficke casti. Vykon v aplikacich je naopak odvisly od vykonu procesorove casti, oboji spolu az tak nesouvisi.

Je snad zrejme, ze mainstreamovy levnejsi SoC bude mit horsi jak procesorovou cast tak i grafickou cast nez highendovy model stejneho vyrobce.

Ovsem v highendovych modelech je situace ruzna, zatimco procesorova cast Exynosu atakuje procesorovou cast Snapdragonu, pouze v nejlepsim soucasnem modelu Snapdragon 820 malinko Qualcomm (vyvojar Snapdragonu) utekl zbytku sveta. Treba i Kirin od Huaweie se v procesorove casti na Qualcomm snazi dotahnout a nemusis se obavat, ze bys mel na jakemkoli lepsim soucasnem procesoru (vyjma lowendu) nedostatek vykonu na bezne cinnosti a to vcetne o krok niz postaveneho Mediateku pod ostatnima vyrobcema.

V graficke casti se ovsem dnes jak Huawei (Kirin), Samsung (Exynos), Mediatek (P10, X10, ...) spolehaji na grafiku Mali primo od materske firmy ARM. Qualcomm si vyviji vlastni graficke jadro Adreno a je o ligu vys.

Takze na hry pokud mozno highend od Qualcommu, zbytek muze byt i Samsung, Huawei nebo Mediatek dle dalsich pozadavku.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny