Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výběr komponentů do PC

Co se týče kapacity SSD nebo jak tu placku nazvat, budu tam mít pouze operační systém, mapy a muziku. Zbytek se dam bude připojovat v podobě telefonů a flash disků, takže nemám sebemenší důvod používat více než 120 giga. Takže proto jsem se rozhodl vyzkoušet tento SSD, nicméně pokud máte zkušenosti s tím že tento disk stojí za starou belu a 120 giga SSD disk na SATA 3 stojí o 1000 kč méně, poté to možná bude mít smysl se na to vykašlat.

Co se týče aplikací, procesor by měl zvládnout utáhnout prohlížeč, systém (win 10), navigaci, rádio, popřípadě win. media player a podobné aplikace a to i v případě spuštěných všech těchto aplikací najednou by měl vykazovat rychlou odezvu (není čas na čekání :D)

Ram se mi spíš jedná jestli časování CL14 není příliš vysoké a osobně si myslím že vyšší frekvence je zbytečná, protože ji nepodporuje ani základní deska, ani procesor. 16 giga se mi zdá zbytečné moc, mám PC na práci a hry, které jsou mnohonásobně výkonnější než tato sranda a nikdy mě 8 giga ram neomezovaly.

Pokud bych se vrátil ještě k těm procesorům, tak bych chtěl vysvětlit spíš podle čeho vybírat. Mám totiž i5 která je co se týče benchmarku méně výkonná něž i3 kterou mám v plánu koupit. A na tom i5 i ty nejnovější hry jdou v pohodě spustit a vše funguje jak má. Hraje tam roli teda spíš počet jader a vyrovnávací paměti, než-li takty samotných jader ?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny