Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem současná GPS nabídka navigací

Proč aparát navigace stojí jako mobil? Protože to je mobil bez GSM části. To je ten hlavní důvod.

Pokud si chceš koupit krabici, klidně si ji kup, ale zapomeň na to, že bude mít (i s anténou) lepší signál GPS než mobil (nyní pomíjím levné mobily s Mediateky), navíc tyto krabicoidní navigace postrádají pro navigaci docela zásadní funkce, které přinesly mobily, tj.:

- stahování pozic GPS přes datové spojení (tj. nemusíš čekat až se tyto informace v pořádku a komplet stáhnou pomalým infokanálem z družic GPS)
- A-GPS (tj. triangulace, sice ne tak přesná jako GPS) funguje i v místech, kde není signál GPS, nebo není "vidět" dostatek družic (např. tunely, hustá zástavba apod.)
- dopravní informace (tj. krabice tě bude navigovat do kolon)
- aktuální mapové podklady (tj. aktualizace Garminů, TT a podobných se odehrávají jednou za rok, online navigace jedou "furt" na nejnovějších podkladech, takové offline navigace typu Here we go aktualizují typicky čtvrtletně, nejhůře pololetně.

Ale můj nejpodstatnější argument pro mobilní navigaci je dvojjediný: Navigaci v mobilu máš prakticky neustále u sebe a zároveň odpadá další elektronická krabička o kterou je nutno se neustále starat - nabíjet, schovávat při parkování, vozit neustále sebou, atd. Dokonce v mém okolí jezdí podle mobilu i lidi, co mají jak vestavěnou navi v autě, tak Garmina/TT.

V případě, že tě tyto argumenty nezviklaly (on si to nakonec musí prožít a odzkoušet každý sám), doporučuju Garmina. Má taky své mouchy, ale vítězí v poměru cena/výkon (u TT si za doživotní mapy připlatíš). Kvalita navigací je víceméně stejná, je to spotřebák na max. 3 roky, po 2 letech tomu chcípne baterka, nové mapy zařízení neúnosně zpomalí (typický jev u TT) a nasraný uživatel si jde pro novou krabici. Za mě jsou to vyhozené peníze.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny