Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nabíjení jen originálním kabelem

Ty jsi o ničem velkým neutrousil ani slovo. Jen jsi tvrdil, že micro USB má 6 pinů a to je nesmysl. To co ty nazýváš kostrou NIKDE není jako další pin uvedeno není u žádného typu konektoru. Je-li kovový "obal" konektoru na obou koncích propojen je to většinou přes zemnící vodič (pin 4 konektoru USB A nebo pin 5 u microUSB) jen případě stíněného kabelu bývá použit vodič pátý. Ten pak nebývá izolovaný, aby se pokud možno po celé délce dotýkal stínění.
Je-li potřeba rozlišit nabíjecí kabel od ostatních je to řešeno buď uzeměním pinu 4 v micro (též mini) USB konektoru nebo nově též zařízení akceptují pro rozlišení nabíjecích kabelů čínský standard zkratování datových vodičů (D+ a D-), ale už nikoli uzemění jednoho z datových vodičů což některé čínské firmy též používají.
Standard USB též definuje úrovně, které k rozpoznání může zařízeni detekovat podle odporu mezi pinem 4 a 5. Což ovšem neznamená, že by hodnota odporu mezi těmito piny musela být zachována, jen zařízení, která ji umí detekovat ji v případě jiné hodnoty toto propojení ignorují.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny