Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehřívání PC

Bohužel kamarád vybral komponenty, které opravdu topí a v BITFENIX NOVA s jedním ventilátorem to není šance uchladit - to není case na takhle výkonou sestavu. i7-4790K je poměrně zprasené CPU a na některé kusy jsem musel dokonce dávat silnější chladič, než je FERA 3. Teploty grafické karty jsou bohužel poměrně normální - v case s lepším airflow by měly být ještě o něco lepší, než s otevřenou bočnicí - někdy se stane že chladič GPU není z výroby dobře usazený a je to horší než je průměr - nebo je nešťastně nastavený režim otáček ventilátorů - doporučuju nainstalovat třeba MSI Afterburner, kde si můžeš jednoduše nastavit křivku režimu otáček ventilátorů GPU uživatelsky a trochu jim přidat. Do skříně by to chtělo minimálně přidat ventilátor dopředu, ale i tak doporučuju lepší skříň - nejlépe Corsair Carbide Serie SPEC-03, minimálně SilentiumPC Gladius M35.
Mimochodem - pokud ti kamarád skládal PC opravdu nedávno (cca 6 měsíců), tak osobně bych ho nakopal, protože brát starý Haswell s nepříliš povedeným i7-4790K (všeobecně známo) - když za stejné peníze se dá pořídit nový Skylake, je poněkud hloupé. Pokud navíc vybral k takové sestavě BITFENIX NOVA a nedal tam ani další ventilátor, tak tomu rozumí jako koza drbání.
Edit: BITFENIX NOVA nemá ani prostor pro pořádný kabelmanagement - vsadím se, že je to vepředu samý kabel co brání airflow, zvlášť když se s tím v CZC určitě nes.ali - CZC bych taky zjebal, že to narvali do takové skříně.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny