Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spokojenost s O2 internet + O2TV

Doma mám nejlevnější UPC a je nesrovnatelně spolehlivější.

ADSL máme od roku 2008 v práci. 1 pracoviště, kde jsem je cca 800m od ústředny. ( Brno venkov ). Většinu času to vcelku běží. Dřív jsem musel volat na podporu tak 1x za 3 měsíce, a většinou to nějak rozchodili. Naprostá katastrofa začala loni na konci léta připojením většího zákazníka. Technická podpora na nás doslova kašlala. Malá firma s 10 PC pro ni v ten moment nebyla důležitá.
Letos na jaře jsme na tomto pracovišti přešli na VDSL s novým modemem Comtrend 3026. A najednou to po stejném kabelu jelo zpočátku kolem těch 20Mb/s. Po pár týdnech to klesalo a už jsme na 8 Mb/s. Na podporu jsem musel volat jednou těsně po připojení VDSL. Od té doby ne. Zatím se zdá, že je to celkem stabilní. Dokonce dokážeme odeslat maily s přílohou.
Důrazně varuji před používání smtp.iol.cz. Oni jich mají několik, ale všechno je to zoufalost. Věčně jsou někde na blacklistech. Najděte si jiné smtp. Píšeš v množném čísle, takže předpokládám, že se jedná o firmu.

Edit: osobně preferuji kabelovku. Ovšem ty jsou jen ve větších městech. Nedostanou se tam, kde stačí natáhnout dvojlinku.

Edit2: poslední zážitek s podporou jsem měl asi před měsícem. Máme v práci postarší chytrou kopírku Minolta C200. Ta kromě jiného umí naskenované dokumenty poslat mailem. Bohužel není možno zadat smtp server jako text. Musí se zadat IP adresa. Po několika letech fungování to přestalo chodit. Technická podpora nebyla schopna mi říct IP adresu, kterou bych měl používat a když jsem jim sám řekl, co jsem zjistil pomocí ping, netušili, jestli mi to mohou potvrdit, nebo ne. S touhle novou IP adresou to teď zase jede. A já už vím, kde mám hledat příště, až kopírka přestane odesílat maily.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny