Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spokojenost s O2 internet + O2TV

Kdysi jsem uvažoval o smtp serveru i pro stanice. Jen jsem si nebyl jistý kudy do toho.
Jediný počítač v síti, který je trvale zapnut, je server s účetnictvím ( Windwos server ), a zálohovací NAS. Fungujeme bez domény a bez sdílení na serveru. Na něm běží pouze SQL a účetnictví. Stanice s účetnictvím přistupují k serveru jako klient server. Všechny stanice i server mají neveřejné IP adresy.
Ani nevím jaký smtp by byl vhodný. Těch sw, které nabízí google, je dost. Do MS serveru se mi nechce vrtat. Ten instalovala externí firma a jsou tam asi věci, které ( kdybych to uměl ) udělal trošku jinak.
Mám pocit, že udělat v této síti smtp server, může připoutat pozornost. Nejsem si taky jistý jak udržet smtp stále aktuální, aby se nedostal někam na blacklist.
Jeden z mých starých nápadů byl zkusit smtp na tom NASu ( Synology DS508+ ), ale nebyl jsem si jistý a dělat pokusy na něčem, co se ve firmě používá není dobrý nápad. Navíc na tom Synology není poslední verze OS.

Nejsem si úplně jistý v kramflecích.

Do značné míry problém smtp vyřešil přechod webu a mailů do GoogleApps. Na stanicích nyní používáme smtp google a to je výrazně spolehlivější. V podstatě jediný problém se smtp nyní zůstal na Minolta C200. Tam jsem nedokázal nastavit smtp google i s autentikací. Na počítačích jsem s tím neměl problém. Tady jsem to nerozchodil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny