Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odešel mi Skylake procesor?

Ahoj skontroluj si v ovl.panely- energia - nastav profil vyvazeny, a v jeho detailnych nastaveniach si najdi sekciu o CPU rychlosti a tam ma byt minimum nastavene na 5% a maximum na 100%.
Mozu sa do toho srat aj rozne utility ktore ovplyvnuju energiu vo Win, napr. od vyrobcu NTB alebo aj od firemneho administratora (u nas vo firme ked sme dostali nove PC tak z nejakeho dovodu tambolo MIN na 100%, asi je u nas v IT oddeleni niekto jebnuty, oni to nejak riadia extra utilitami aby vynucovali nastavenia energ.profilu aby firma mala certifikaciu ze su zeleni, a vnucuju sleep po 10minutach, apod, az kym som im nepisal nasrane emaily ze tak sa neda pracovat ze ja nie som jebnuta sekretarka, tak vyvojarom nastavili iny profil :D). Preco tam dali MIN na 100% nechapem, asi su az tak zeleni ze z toho su az cerveni.
P.S. a skontroluj si ze mas vytazenie CPU 0%, ptz ak tam bezi na pozadi update na 1core apod (vytazenie 25% na 4core) tak Win prepne na max frekvenciu. Riadi si to Win, na zaklade energetickeho profilu. Jak to ma prepinat vie Win z ACPI tabuliek od BIOSu, ale tie nehovoria kedy to ma prepinat, len ze JAk to ma prepinat. Kedy to prepina si riadi OS sam. Jedine vnucovanie je smerom nadol zo strany HW ak sa dosiahne Tjmax alebo aktivuje PROCHOT apod. Nahor sam HW nikdy nevnucuje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny