Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Počítač po zapnutí hlásí chybu čtení z disku

Zdravím. Už jsem zde pročetl pár vláken, kde se tento problém řešil. Po spuštění PC napíše "A disk read error occurred..." a zmačknout ctr+alt+del. To udělám, a poté počítač normálně naběhne do windows. Poté už, zdá se, bez problémů funguje. Ale i přesto mně to trápí. Myslíte, že odchází disk a nebo by mohl být problém ještě někde jinde?

V PC mám dohromady tři disky. Problémové je SSD Kingston SSDnow 120GB. Kromě toho mám v PC ještě 320GB WD black, který je vytažený z notebooku s odvařenou grafikou a jeden 500GB seagate, který je výhradně pro programy a hry. To, že se jedná o SSD jsem poznal, když jsem před spuštěním PC odpojil zmíněné dva další disky.

Vyzkoušel jsem dotlačení konektorů, změnu SATA kabelu, změnu napájecího kabelu disku, změnu portu na základní desce a profouknutí konektorů. Problém začal samovolně asi tři dny zpátky. Nepředcházelo mu žádné nevhodné zacházení apod. Stručně řečeno, neprováděl jsem žádnou manipulaci s hardwarem krátce před tímto problémem. Podle CDI má SSD ještě 98% zbývající životnosti a error scan v HD tune nic neodhalil. Ještě bych dodal, že před měsícem jsem dělal čistou instalaci Windows 7. A taky to, že tato chyba se nikdy neobjeví po restartu PC. Pouze po úplném vypnutí PC ze zásuvky.

Tak by mně tedy zajímalo, jestli by mohla být chyba v disku a nebo někde jinde. Na disku byl asi půl roku provozován OS a GTA V, nyní pouze OS a důležité programy. Zbývá mu 5 měsíců záruky. V přiloze je výpis SMART z SSD disku. Děkuji za každou radu a přeji hezký den.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny