Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mikrotik jako repeater

Tak se s tim už nějakou chvilku peru, zaznamenal jsem drobný úspěch => občas to funguje. Předpokládám, že mám něco totálně blbě, páč ztrácim tak 75% paketů a někdy internet jde a někdy ne. Signál je dobrej, zkouším to nejdřív doma, až pak na chatě.

Nastavení routeru 1:
26529-router1-png
Zde je vyznačeno připojení routeru2, jen nechápu proč má takovouhle IP adresu, když má nastaveno 192.168.50.2 (asi to dělá WDS automaticky).

Nastavení routeru 2:
http://pc.poradna.net/file/view/26530-router2-png
Vyznačeno připojení routeru1. Nejsem si ale jistej, jak má být nastavena položka Internet >> Static/Automatic (jasný že PPPoE ne), no a pokud Static, jaký IP adresy tam maji být? Také nevím, jak má být nastavena položka Local Network, zda má být vypnutý či zapnutý firewall na routeru2, stejně tak DHCP a NAT?

Ještě přikládám screenshot z nastavení WDS na routeru 2 (na routeru 1 je naprosto shodné s návodem od JaFi):
http://pc.poradna.net/file/view/26531-nastavenir2- png
Zde jsem vyznačil odlišnou roli WDS2 portu - root port. Také se v routeru2 jmenuje jinak bridge-local - bridge, to je předpokládám jen o pojmenování.

Kde dělám botu?

/ Testuji tak, že jsem v laptopu odpojen od všech wifin a připojen kabelem do routeru2, na wifi to nemám šanci vyzkoušet, nepoznám totiž, ke kterému routeru jsem připojen. Také se neumím připojit winboxem k routeru2 jinak, než kabelem a přes MAC adresu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny