Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Online synchronizacia serverov

Priznam sa, ze neviem zatial ako dalej, pretoze Proxmox howoto je pre 3 masiny, ja mam k dispozicii len dve.
Nasiel som naznaky, zeby mi stacili len dva pve v clustri + drdb, ktory by bezal na tretej masine. Tak je vlastne rieseny ten SAN od HP, respektive on je rieseny tak akoby som nechcel.
Na vmware stroji je rozdeleny disk na 2 casti, cize vsetky virtualy sa replikuju na druhy diskovy oddiel (virtual masinu). Takto je to riesene na oboch serveroch a nad vsetkych bdie virtualna masina na tretom servri, ktora to cele zastresuje a sleduje, cize stara sa o replikaciu dat medzi tymi dvoma masinami a ked jedna vypadne nahodi druhu.
Tomuto rieseniu by som sa prave rad vyhol, na prvom servri mam zrkadlo 2x2TB, na druhom sice 4x2TB, ale VM mi spotrebovali uz 1.5TB, takze nemozem replikovat vsetky VM na jednom servri.
Teoreticky mam k dispozicii NASko so 4x2TB sluziace na data, takze zatial jedine, co ma napada, ze VM budem z casu na cas zalohovat a presuvat na zalozny server a data bude synchonizovat medzi VM a NASkom cez rsync.
Neviem, zda sa mi to zbytpocne komplikovane, momentalne som vo faze, ze idem upgradovat Proxmox3 na 4 aj s masinami, uz som to skusal na zaloznom servri a trvalo mi to pol dna, ale bezalo to nakoniec.
Navyse typek pisal, ze mu riesenie s 2 nodmi zaberalo pri velkych suboroch cez 1Gb/s a pri malych mu nestihali 10Gb sietovky...samozrejme ktovie, co tam mal, ale celkom sa toho obavam.
Edit: Ako tak citam DRDB vlastne tiez potrebuje rozdelit diskove pole fyzickej masiny na 2 casti?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny