Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Autologon + autoskript x2 linux + mapovanie klavesnice

Riesim nahradenie Win masin linuxami a potrebujem, aby mi OS spravil nasledovne.
Automaticky logon na konzole 1 + spustenie remote loginu cez ssh na server a to iste v konzole 2 (s inymi udajmi).
Kedze k masine je pripojena len numericka klavesnica musim este namapovat prepinanie medzi konzolami (alt-f1, alt-f2) na numerickej klavesnici.
Autologin do konzol by som snad este zvladol, upravim /etc/systemd/system/getty@tty1.service.d/override. conf pre prvu aj pre druhu konzolu a spustim tam toto:

[Service]
ExecStart=
ExecStart=-/usr/bin/agetty --autologin username --noclear %I $TERM

Ako vsak spustit skript v tvare ssh user@remote_server pre obe konzoly? Kluce vymenit medzi servermi, aby nepytal heslo viem.

A klavesy som nemapoval este nikdy.

Předmět Autor Datum
pokud chceš čistě jen přihlásit na vzdálený server (bez spuštění nějaké vzdálené aplikace), tak si u…
touchwood 09.08.2016 20:44
touchwood
Potrebujem automaticke logovanie po restarte, pc bude vo vyrobe, pripojena bude len numericka klaves…
fleg 09.08.2016 20:57
fleg
ssh můžeš spustit pomocí logon skriptů (.bashrc a .profile - podle typu přihlášení uživatele)
touchwood 09.08.2016 21:10
touchwood
No mam automaticke logovanie, upravil som lib/systemd/system/getty@.service a dal som automaticke lo…
fleg 14.08.2016 08:25
fleg
Hoci si presmeroval ssh na druhy server na tty2 aj tak sa mi pod jednym userom spustalo aj ssh1, co…
fleg 14.08.2016 16:42
fleg
Chyba bola, ze som vsetko konfiguroval v /lib a pres systemd je podstatny /etc, takze som musel spra… poslední
fleg 18.08.2016 09:40
fleg

pokud chceš čistě jen přihlásit na vzdálený server (bez spuštění nějaké vzdálené aplikace), tak si uděláš klíče bez hesel, uložíš si je do profilu daného lokálního usera a spustíš přece rovnou - nepotřebuješ lokální shell jak píšeš výše. samotné ssh spustíš nějak takto ssh -l user hostname (případně další volby pro klíče apod.)

Potrebujem automaticke logovanie po restarte, pc bude vo vyrobe, pripojena bude len numericka klavesnica. V pripade restartu potrebujem, aby na kazdej konzole bol klient prihlaseny cez ssh na server (tam sa spusta automaticky aplikacia).
On sa potom prepina medzi konzolami cez klavesovu skratku (napr 00+0 a 00+1).
Momentalne je tam win masina, po starte sa spustia dve puty, ktore na naloguju na server a spustia aplikaciu, na 00+0 je namapovana alt+tab, takze tak sa prepinaju operatori medzi oknami.

No mam automaticke logovanie, upravil som lib/systemd/system/getty@.service a dal som automaticke logovanie usera.
Problem je, ze user je teraz na kazdej konzole, co by som mohol riesit asi vytvorenim getty1.service a getty2.service, kde by som dal zakazdym ineho usera, alebo...a toto by sa mi pacilo viacej pridanim startovacieho skriptu, kde by sa v prvej konzole nastartovalo ssh user1@server a v druhej ssh user2@server.
Otazka teraz je ako mu povedat, v ktorej konzole ma spustat konkretne ssh/respektive logon skript, pretoze ak to buchnem do .bashrc spustia sa mi obaja ssh klienti v jednej konzole.

Hoci si presmeroval ssh na druhy server na tty2 aj tak sa mi pod jednym userom spustalo aj ssh1, co bolo zbytocne, takze som to vyriesil vytvorenim 2 lokalnych userov vyroba1 a vyroba2.
Momentalne som narazil...vyroba1 sa automaticky naloguje a potom cez skript naloguje na server cez ssh. Problem je s vyrobou2, napriek tomu, ze som si spravil rovnaky subor getty@tty2.service, ktory by mala teda vyuzit druha konzola zostane mi tam blikat login a vyroba2 sa nenaloguje.
Kde robim chybu? Je to akoby systemd ignroval konfig pre tty2 a netusim preco.

Chyba bola, ze som vsetko konfiguroval v /lib a pres systemd je podstatny /etc, takze som musel spravit symlink pre obe tty z /lib/systemd/system do /etc/systemd/system.
Zablokoval som pouzitie ctrl-alt-del, takze vlastne vo vyrobe to uz nemaju ako znefunkcnit, cize odpada aj mapovanie klaves na zbytocnu numericku klavesnicu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru