Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Chlazeni disku ze shora

Zdar,

jenom, abych to uzavrel:

koupil jsem ventilator Scythe 100x100x12 Slim, k ventilatoru byly i dve listy s otvorama pro srouby 100mm roztec, takze jsem odkrytoval bednu ze predu a jednu listu jsem nalepil na predni stenu mezi prostorem na 5,25" a dolnim prostorem na 3,5" disky. Potom jsem nasrouboval dolni otvory na vetraku na tu listu, takze vetrak drzi jen za dva dolni srouby a v podstate celej je umistenej nahore a teda zene vzduch do prostoru 5,25", kde jsou dva disky.

Co se tyka toho, kde vzduch bere, tak to jsem nekoumal, skrin ma nafuk pouze dole, kde si bere vzduch spodni ventilator, ale pocitam, ze neco se dostane az nahoru.

Ono by nebylo asi spatny si vyvrat nejake dirky do 5,25" zaslepky a mit vzduch z venku, ale zatim to staci. Teplota nejteplejsiho disku Seagate 7200 nejde nad 40 stupnu. Kdyz jsem zaslepku oddelal, tak jsem se dostal na 36, ale testoval jsem to jen chvili, takze ono by to treba jeste o nejaky stupinek mohlo stoupnout pri delsi zatezi.

Co se tyka hlucnosti, tak ten ventilator je docela dobry, ale co tak lidi psali, tak po roce zacne byt hlasitejsi, coz je u tak titerneho loziska normalni, spis se bojim, ze az bude potreba vymenit, tak uz ho treba nesezenu, ale kupovat si do zasoby se mi nechce. Ono to navic az tak nevadi, protoze pocitac stejne neni nijak tichy, nejvic rve grafika GF650Ti. To by samozrejme slo resit, ale nejak mi to nevadi, byly casy kdy u pocitace panoval jiny rev 80mm ventilatoru nebo treba i nejakych 30mm na cipsetu a podobne, dneska uz je to pohoda. :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny