Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SSD nefunguje po výměně základní desky

Zdravím. Měl bych malý dotaz. Pořídil jsem si novou základní desku. To z toho důvodu, že na současné odchází jižní můstek chipsetu. Už na ni nefunguje polovina USB portů, blbne zvuk a nyní už přestává rozpoznávat disky na dvou SATA portech. K poškození nejspíš došlo během připojování externího disku v hliníkové krabičce. Tenkrát škočila jiskra od kabelu ke stínění portu a od té doby problémy začaly.

Tak jsem si pořídil bazarovou základní desku, kterou mi předchozí majitel předvedl, že je plně funkční, včetně spuštění systému. Tak jsem přijel domů, zálohoval si důležité věci z SSD a základní desku vyměnil. Jenže po výměně bios nové desky rozpozná SSD disk, ale nebootuje. Píše "disk read error occoured...".

První jsem chtěl ze srandy vyzkoušet, jestli se rozjede s původním windowsem. Tak jsem dal do mechaniky instalační disk s tím, že udělám čistou instalaci. Jenže, v instalátoru se moje SSD nezobrazilo. Tak jsem vyzkoušel přes příkazový řádek na instalačním disku spustit chkdsk na disk C. Sken proběhl, všechno v pořádku a tak jsem se vrátil do instalátoru. Jenže disk tam pořád nebyl. Takže jsem z toho teď dost zmatený.

Prozatím jsem složil PC na původní základní desku, kde SSD funguje naprosto bez problémů, mimochodem, z toho PC teď píši. Jaké kroky by jste doporučili podniknout, aby mi SSD s novou základní deskou fungovalo? Děkuji za rady.

Ještě na závěr dodám, že tento error (disk read error occoured) už jsem řešil i na staré základní desce. Tam se ukázala vadná větev zdroje, kterou mám označenou a nepoužívám ji.


CPU: Intel Core 2 Quad Q6700 2,67GHz, běžně přetaktovaný na 3GHz
RAM: 2x2GB Kingston HyperX DDR2 1066MHz (CL5 tuším)
GPU: AMD Radeon HD7770 1GB
SSD: Kingston SSDnow 120GB
HDD1: Seagate Barracuda 500GB 7200rpm
HDD2: WD Black 320GB 7200rpm
Stará základní deska: Fujitsu G31T-M2 (nějaký custom bios, nahrával předchozí majitel PC kvůli přetaktování)
Nová základní deska: ASUS P5KPL-AM IN
Erární zdroj LCpower 600W
OS: Windows 7 Home Premium 64bit

V počítači dále je DVD mechanika ASUS, čtečka karet a čelní panel s USB porty a audio vstupy/výstupy.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny