Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Po instalaci ESETu nejde youtube

milovníci placených antivirů mohou zakoupit nod, není to až takové svinstvo jako balík ess. jo, ty dva sw se od sebe liší - čím víc pruhů, tím hůř pro pc. viděls to na svých win.

protože výskyt klasických virů se u normálních lidí (ne-warezáků) rovná nule, připadá mi nesmyslné za něco takového každoročně platit.
dlouhodobým problémem antivirů je, že 80%-90% dnešních nákaz nejsou viry a ony je neumí najít.

typický tazatel si nainstaluje libovolný skrytý doplněk / adware toolbar / přesměrovací skript do prohlížeče / spyware po spuštění / downloader malwaru do naplánovaných úloh - a to všechno jeho antivir ignoruje, včetně obou verzí tvého esetu.
tento uživatel zásadně surfuje na netu jako administrátor - on přece potřebuje(!) administrátorská instalační práva pro veškerý malware, na který klikne.

dost schizofrenní stav: neschopný antivir, který vůbec nereaguje na většinu nákaz, a k tomu všeho schopný uživatel-správce, který sám tento malware instaluje.

řešením je spočítat si, kolik jsem toho za poslední léta chytil a podle toho: změnit své chování na netu / nastavení windows / oprávnění uživatele.
pak teprve řešit nějaké antivirové placebo, nebo vhodnější antispyware.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny