Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poraďte se sestavou na domácí použití (net, video)

nemuzu ti ted skladat sestavu, ale aspon poradim obecne, abys vedel ceho se zhruba drzet:

Na nejake rozsirovani v budoucnu zapomen, ono to s dnesnima PC, kdy potrebujes mit hlavne vyvazene komponenty moc nejde.

Takze prvni rozhodnuti - silny procesor pro vykonnou grafiku v budocnu nebo slabsi procak, ktery staci na multimedia?

4x sloty na RAM jsou standard, koupis 2x4GB RAM a asi ti to bude po celou dobu zivota PC stacit, kdyby nahodou preci jen nekdy v budoucnu nestacilo, tak rozsiris o dalsi 2x4GB, vic bych nepredpokladal minimalne na nasledujicich 5 spis vic let. (jinak RAM DDR4 na Skylake)

Zdroj ber kvalitni, pokud setris, tak Seasonic Bronze nebo pri slabsi grafice i Chieftec Gold, pokud nesetris, tak Seasonic Gold (EVGA GS) nebo Super Flower Gold prodavany napriklad jako EVGA G2. Pravdepodobne bude na vsechno krome SLI nebo CROSSFIRE, coz bys zase musel uvazovat dopredu kvuli procesoru a grafice, stacit 550W, ale nekdy byvaji vic Watt za podobnou cenu, pak muzes vzit i vic, nic tim nezkazis, ani nicemu nepomuzes.

Vykonne PC = core i7-6700 nebo minimalne i5-6500
Multimedialni staci i3-6100, ale nekdo vezme i treba i5-6400(6500), vic opravdu nema cenu priplacet.

Na multimedia staci integrovana Intel grafika na desce + procesoru, na hry bych volil RX480, pokud se hraje na fullHD, na vyssi rozliseni nebo vic monitoru je dnes k dispozici pouze GTX1070 a GTX1080 od NVidie na starsi platforme, AMD karta pro nova DirectX12 bude az v zime.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny