Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mobil do cca 15 000 Kč

Optimalizovaný systém ? No nevím. Záleží kolikrát i na uživateli.
Do začátku tohoto roku jsem střídal několik iphonů a androidů. Dokonoce i jeden Windows, ale ten hned šel pryč.

Jinak pár poznámek.
Všechny systémy se začnou sekat. I android i Ios. Záleží jak se k telefonu chováš. Když tam nahraješ tunu sraček které ti zaperou ram a systém tak je i u Ios klasika že bude pomalý a začne se sekat. Vyzkoušeno na vlastní pěst u 4s a 5s i několika samsung telefonech.

Momentálně vlastním Galaxy S7. Kupoval jsem ho chvilku po tom co přišel na trh. Ovšem teď už je pravděpodobně cena nižší. Rozhodně tě výjde levněji paměťovka na větší kapacitu než iphone kde si připlatíš za kapacitu.

Dle mého oba telefony, jak Iphony tak androidy mají velice dobré zpracování. Ovšem pro mne bylo dost důležité mít prachuodolný a voděodolný telefon. Iphone v tomto zaostávali.

Je to jen na tobě.

Zatím jsem spokojený s mým galaxy S7.
Výkonný, používání mi nepříjde nijak složité i když jsem ten typ co se rád pohrabe v nastavení uplně všeho.
Fotoaparát nemá chybu dle mého. Funkce zpomaleného pohybu také bez chyby.
Displej má krásný obraz. Obzvláště vynikne 60 FPS při přehrávání videí ve full hd.
Výdrž. 1 den prohlížení internetu a přehrávání videí na youtube apod zvládnul (ale né takové to občasné, opravdu jsem strávil den sezením a testoval to na vlastní pěst) . Po koupi vydržel sice i skoro tři dny, ovšem natáhnul jsem si do toho pár věciček které používám takže se spotřeba zvětšila. Ale to se mi stalo i u iphonu. Popravdě u nich se mi právě nelíbila výdrž baterie a dle mého se mu vybíjela baterie častěji. Nosil jsem sebou téměř nonstop nabíječku s powerbankou.

Iphone jsou elegantní mobily to je pravda. Ovšem jsou trochu náchylnější na poškrábání a poškození. Galaxy S7 se mi poškodil až když jsem měl autonehodu. Ale to je možná o štěstí. Proto taky máme obaly. (jen chci říct že vidím o dost častěji swarowski praskliny na iphonech než na samsung telefonech) Zase kolikrát o uživateli než o telefonu.

Android jsem momentálně zvolil jako poslední telefon a to z důvodu větší otevřenosti uživatelskému výběru software a her a trochu větší možnosti zpracování toho jak tvůj telefon bude vypadat uvnitř a nejen zvenku. Iphone jsou dost osekané a skoro nic s tím neuděláš pokud se opravdu hodně nesnažíš. Android je dost otevřený uživatelské komunitě a jejich fantazii.

Co mi chybí je snad vzhled iphonu. Ovšem líbil se mi vzhled starších iphonů (cihel) teď už jsou spíše takové umělé. Ale to už je jen názor mého oka.
Samsung má zase pěkně zpracovanou perleťovou barvu. To je trochu jiné plus.

Největší problém pro mne byla operace s uložištěm Iosů. Absolutně nesnáším jejich uživatelské rozhrání se systémem v PC pokud není přímo Mac. Interakce těchto dvou zařízení je pro mě nepředstavitelné terno a absolutně mě trne jakmile mám něco s tímto dělat.

Oproti samsungu kde jen připojím USB a všechno si vyhledám ve složce. Zatímco Iphone je závislý na těch svojich cerepetičkách kdy musíte se řídit výrobcem a instalovat si jeho aplikace a úmyslně vás nutí se pojit s firemním rozhráním Applu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny