Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak nainstalovat jednojaky os z androidu?

No tak děkuji všem za "užitečné" rady. Čekal jsem, že si tu spoustu lidí opět bude honit tričko a psát, jakej jsem lamer a pohoršovat se nade mnou, ale že bude absolutní většina, ne skoro všechny příspěvky offtopic a absolutně neužitečné, hloupé a nepoužitelné rady... to mě až zaráží. Na jiném foru se uživatelé jako fleg za tyhle žvejky blokují. Tady mu to asi patří, jinak si to nedovedu vysvětlit. No nic, nebudu to řešit.

Znovu zopakuji dotaz. Jo, uznávám, že jsem ho napsal z počátku zmateně, na tom Huawei Y300 se fakt psát moc nedá a už jsem měl nervy v kýblu.

Takže, otázka zněla " Jak na telefonu s Androidem vytvořím bootovatený flash disk/ bootovatelnou micro sd kartu, ze které nainstaluji operační systém, který předtím samozřejmě (ani nepotřebuji zázrak) stáhnu do telefonu jako ISO, nebo jakkoliv jinak. Jediný program co tohle umí je DriveDroid, ten ale potřebuje rootnutý telefon a Y300 bez připojení k počítači rootnout nejde, takže začarovaný kruh."

Nakonec jsem vzal počítač ke kamarádce kde jsem si na dnes již velmi exotickém Windows Vista vytvořil pomocí programu UNetbootin bootovatelnou kartu micro sd. Tu jsem pak vložil do počítače, nabootoval a nainstaloval Lubuntu. Tuhle verzi jsem zvolil, protože údajně má mít nejmenší nároky na HW a rozdíl je zatím opravdu znatelný. Jen ještě podotknu, že instalace tohoto systému je sice jednoduchá, ale zas není úplně pro kretény a Ubuntu se instaluje podstatně lehčeji. Vůbec mě nenapadlo, že například k závěru instalace budu muset zvolit aby instalačka stáhla a nainstalovala také desktop Lubuntu, takže instalace vyšla až napodruhé. Dál se mě to ptalo na pár věcí o kterých jsem vůbec neměl představu co znamenají. Snad bude fungovat bez problému.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny