Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno phpMyAdmin - nastavenie porovnávania / kódovania v databázi

Chcel by som poprosiť nejakého skúsenejšieho admina, ktorý ovláda prácu s phpMyAdmin, keby mi pomohol s týmto problémom:

Na serveri je databáza, ktorá síce pracuje korektne, ale nefunguje správne diakritika. Pri zobrazení obsahu položiek databázy stránkou dochádza k zobrazeniu otáznikov, ktoré sú vlastne aj už uložené v databáze. Problém je v kódovaní. Databáza pozostáva s niekoľkých tabuliek a tie majú v phpMyAdmin nastavené v stĺpci Porovnávanie hodnotu latin1_swedish_ci. Potrebujem tam nastaviť hodnotu pre spracovávanie slovenských znakov. Neviem sa k tomu preklikať.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Porovnávanie tabuľky môžeš zmeniť tak, že po výbere tabuľky klikneš na záložku Operácie. Kódovanie t… nový
los 07.06.2007 23:10
los
Našiel som to tam, treba sa preklikať na operácie a tam sa to dá meniť. Každá tabuľka zvlášť. Trochu… poslední
msx. 30.06.2007 23:51
msx.

Porovnávanie tabuľky môžeš zmeniť tak, že po výbere tabuľky klikneš na záložku Operácie. Kódovanie tam však zmeniť nejde (možno to doplnili v novšej verzii, než ktorú tu mám nainštalovanú).

Kódovanie a aj porovnávanie tabuľky môžeš nastaviť pomocou SQL príkazu:

ALTER TABLE ... DEFAULT CHARSET ... COLLATE ...;

Takže ak to chceš nastaviť pre celú databázu, spusti takýto SQL príkaz pre každú tabuľku. Pred spustením by som dáta určite zálohoval.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru