Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Má poloha HDD vliv na jeho spolehlivost nebo životnost ?

najlepšie je horizontálne, nevadí im ani vertikálne alebo dolehlavou,... na šikmo záleží od HDD, nekterým to vadiť môže, kedže vpliv gravitace môže spôsobiť v prípade že je našikmo že hlavica nebude presne "nejaký rozmer" nad diskom, ale môže sa kus pohybovať bližšie a dalej k disku, zvyčajne su to len nanometre, ale vtedy sú skôr náchilnejšie aj na slabšie otrasy a vtedy hlavica skôr narazí na disk,... treba si uvedomiť že hlavica sa nad diskom často vznáša len 3 nanometre,... viac ale vadia HDD otrasy počas behu alebo když sa do vnutra dostane nejaký prach a pod.

http://tekbasics.com/backups-tutorial/index_files/     hard-drive-head-gap2.jpg

pri horizontálnej alebo vertikálnej polohe dochádza k omnoho menšiemu pohybu hlavice bližšie a dalej od platteru,...

problém je hlavne otras, když jednou hlavica narazí na platter, zarije sa do magnetickej vrstvy, tak spravý rychu a po okraji rychy sa nahromadia "piliny" když hlavica znova prejde cez poškodenú oblasť "posunie" pred sebou piliny a nimi zarije dalšiu časť magnetickej vrstvy, pri vysokých otáčkach ak necháte HDD točiť práve tak že rycha je o nejakej vzdialenosti od stredu a o rovnakej vzdialenosti pojde hlavica tak celé "kolečko (jak sa točí HDD)" vyrije a postupne sa bude rozširovať hrúbka tej rychy,...

http://www.ihhco.com/wp-content/uploads/Hard-Drive  -physical-damaged.gif

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny