Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Tabulka vyhledávání

Musíš si někde nastavit, jestli to má hledat podle ID nebo jména. Např. pro to vyhradíš buňku D3, do níž zapíšeš buď 0 (= hledat podle ID) nebo 1 (= hledat podle jména). Makro pak samozřejmě musíš větvit dle hodnoty této buňky.
Ale pozor na minimálně dva problémy:
1. Když budeš hledat podle jména, nedostaneš tímto postupem do výsledků hodnoty polí, ležící vlevo od sloupce Jméno.
2. Při hledání podle jména to najde jen první záznam, který bude vyhovovat podmínce (to samé platí i pro hledání dle ID? ale tam je to očekávané chování, ID by mělo být jedinečné). Pokud bys chtěl vypsat všechny záznamy, vyhovující zadanému jménu, musel bys makro zcela předělat.

Osobně bych to makro úplně předělal - neřešil bych to zápisem vzorců do buněk, ale v makru bych přímo vyhledal řádek na listu DATA (buď podle ID nebo podle JMÉNA - dle hodnoty signální buňky) a ten pak zkopíroval na vyhledávací list. Tím bych měl vyřešenej první problém. Pak by bylo možné - v závislosti třeba na nastavení další signální buňky - buď hledání ukončit nebo v něm pokračovat a vracet všechny záznamy, vyhovující podmínce (vyřešen 2. problém).

Obávám se ale, že tyto úpravy jsou zcela nad Tvé možnosti. Pokud bys chtěl více proniknout do tajů Excelu a programování ve VBA, zcela bezkonkurenční jsou tyto stránky: Kurz Excel VBA - on-line a zdarma

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny