Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kubuntu vs. Ubuntu

http://wiki.ubuntu.cz/FAQ
Ubuntu je dostupné pro PC, 64-bitové a Mac architektury. CD vyžadují alespoň 256 MB RAM. Instalace vyžaduje alespoň 2 GB místa na disku.

Pro instalaci programů se používá v Ubuntu Synaptic a v Kubuntu Adept ( Synaptic v Kubuntu funguje samozřejmě také, ale musí se doinstalovat ). V hlavní nabídce panelu Kubuntu ( podobné nabídce Start ve Win ) je také Přidat/Odstranit programy . Pokud ti nevyhovuje umístění hlavního panelu, můžeš jej přesunout. Pokud chceš větší podporu multimedií, Javu, Skype, Flash, Operu atd. můžeš je buď ručně doinstalovat, nebo použít klikátko Automatix či Easy Ubuntu ( a nebo nainstalovat Linux Mint, který má vše už v instalaci- je to Ubuntu, které je rozšířené o proprietární software).
Pokud budeš distribuci teprve stahovat, budeš mít na výběr Desktop Cd- to je LIVE s možností instalace a Alternate, které je s klasickou instalací a recovery funkcí.
Ubuntu je primární, Kubuntu vzniklo později. Do Ubuntu se dá KDE desktop doinstalovat a vybrat se pak může při startu jestli chceš KDE nebo GNOME ( a nebo jiné nainstalované- třeba XFCE, či Fluxbox). Kubuntu ale není Ubuntu s doinstalovaným KDE !
Tyhle distribuce se sice vejdou na 1 CD, ale připrav se na to, že se toho dost bude stahovat z netu- hlavně češtiny.

Mám nainstalované Kubuntu 7.04 , tohle z něj píšu, ale být tebou, zkusil bych taky PClinuxOS a taky Zenwalk a nedávno na Chip DVD byl MCNLive linux v české verzi- to je štíhlá live verze Mandrivy s možností instalace.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny