Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Kubuntu vs. Ubuntu

Tak jsem dneska PCLinuxOS nainstalil na disk a až na pár věcí opravdu nemá chybu. Žádné ovladače není potřeba, vše se nainstalilo téměř samo. Vše lze krásně naklikat, todle píšu z Opery v PCLinuxOS. Všechno jsem co nejvíce přizpůsobil Windows. Čeština šlape ok, ale ne všechny programy jsou v cz, což je škoda. Nicméně k těm 2 věcem, s kterýma si nevím rady.

1. Jak se zbavit úvodní textové obrazovky zavaděče Grub, který se automaticky nainstalil. V nabídce totiž nebyla možnost bootmanagera vynechat, protože na disku není jiný OS. Lze to nějak dát pryč? Zbytečně to zdržuje start systému.

2. Microsoftí fonty jsem si v pohodě doinstalil, takže všechny aplikace mají font jako ve windows, nicméně problém se správným zobrazením fontu na webových stránkách přetrvává. Lze třeba někde v Opeře nebo FF nastavit automatickou detekci fontů?

3. Ještě by mě zajímalo, jak v textovém editoru KWrite docílit toho, aby se automaticky uložil dokument s příponou txt, jak je tomu u Windows, protože se to jinak automaticky ukládá bez přípony.

4. A ještě jedna důležitá věc, když potřebuji stáhnout instalační balíček programu je potřeba stáhnout Lunux x86 nebo Linux ppc?

Díky za případnou radu

Craft

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny