Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunguje mi foťák - Lenovo k80m

Dobrý ráno, včera jsem dostal nový telefon Lenovo k80m a při spuštění fotoaparátu mi to napíše, že kamera bohužel přestala pracovat a tím to celé skončí. Má s tím prosím někdo zkušenosti, popř. jak se to dá řešit? Předem děkuji za cenné rady.

Předmět Autor Datum
Prestal pracovat soft na ovladani kamery. Muzes zkusit: najit si aplikaci ve spravci aplikaci a smaz…
Jan Fiala 01.09.2016 07:15
Jan Fiala
Pokud je to nový mobil se zárukou,tak řešit reklamací. Nový přístroj musí fungovat na 100%. Pokud už…
kozakl 01.09.2016 10:42
kozakl
Tak teda abych to shrnul. Mobil byl kupován na coolicool.com. Foťák mi nefunguje ani po použití jiné…
Ondrayyy12 01.09.2016 11:51
Ondrayyy12
Tak jasné,koupil jsi zmeťoura,vrátit,ne reklamovat.
kozakl 01.09.2016 12:07
kozakl
Ahoj, tak jsem zjistil že nejen nefunguje kamera, ale tedy ani žádná z ostatních aplikací, které pot…
Ondrayyy12 01.09.2016 15:28
Ondrayyy12
Koupil sis zařízení z čínské distribuce. Aby zařízení mohlo pracovat, jak potřebujeme (čínská verze…
Vojta_L 01.09.2016 22:43
Vojta_L
Zdravím, to ano, vím že je to čínská distribuce, ale android se na první (i pár dalších pohledů) zdá…
Ondrayyy12 02.09.2016 09:15
Ondrayyy12
Ono to na první pohled vždy vypadá ok. Ale tím, že je to opravdu systém splácaný na koleni, bez něja… poslední
Vojta_L 02.09.2016 10:32
Vojta_L

Prestal pracovat soft na ovladani kamery. Muzes zkusit:
najit si aplikaci ve spravci aplikaci a smazat data, pripadne odinstalovat - tim ji dostanes do vychoziho stavu
muzes provest reset do tovarniho nastaveni s vymazem dat
z Google Play stahnout nejaky jiny soft na ovladani kamery

Pokud je to nový mobil se zárukou,tak řešit reklamací. Nový přístroj musí fungovat na 100%. Pokud už u nového je třeba dělat nějaké harakiri se softem,tak to může znamenat šedivku s doinstalovaným OS někde v garáži. Bylo to z prověřeného obchodu ? Rada výše může problém odstranit,ale neřeší podstatu.

Tak teda abych to shrnul. Mobil byl kupován na coolicool.com. Foťák mi nefunguje ani po použití jiné appky a i ostatní appky se chovají špatně. Píše mi to že prostě kamera přestala pracovat a hned se vypne. Když si chci synchronizovat kontakty s jinou appkou, tak mi to napíše, že "viber is denied to read contacts" (při užívání viberu). Je to rovnou na reklamaci? Nedá se to vyřešit doma, třeba novou instalací ovladače?

Ahoj, tak jsem zjistil že nejen nefunguje kamera, ale tedy ani žádná z ostatních aplikací, které potřebují kameru (snapchat, retrica...). Další věc je, že když jsem is stáhnul viber, tak se mi napsalo: viber is denied to read contacts. Vím, co to znamená, ale nevím, jak vyřešit. Když jsem dal přidat kontakt do aplikace viber, tak mi napsalo, že ám chybu a jde dát jen OK, nejde s tím nic dělat... Další věc je například přidání města, které nefunguje, ale můžu přidat město jen nějaké čínské (čínsky napsané). Řekl bych že to už je prostě fakt problém. Mobil byl kupován na coolicool. A kupoval jsem ho 19.8., tudíž by měl být ještě ve 14 denní lhůtě, kdy ho můžu vrátit bez udání důvodu. Kdybych tedy měl přijít k tomuto řešení, rád bych se zeptal, zda má někdo s tímto vrácení či reklamací u coolicool.com zkušenosti. Děkuji za jakékolio rady a připomínky.

Koupil sis zařízení z čínské distribuce. Aby zařízení mohlo pracovat, jak potřebujeme (čínská verze je okleštěná, bez obchodu play, aj.), musel v něm prodejce přehrát firmware. Ten si vytvořil podomácku někde na koleni. Proto je vadný. Při nákupu zboží ze zahraničí neexistuje nic, jako 14d. lhůta na vrácení zboží bez udání důvodů. To platí pouze, pokud je prodejce z ČR. Doporučuji kontaktovat prodejce s tím, že je zařízení vadné, snažit se získat peníze zpět a koupit něco u nás, z CZ distribuce. Počítám, že i poštovné zpět k prodejci, které platíš nyní ty, bude celkem vysoké... Ale to je riziko nákupu zařízení ze zahraničí :)

Zdravím, to ano, vím že je to čínská distribuce, ale android se na první (i pár dalších pohledů) zdál úplně v poho, všechny appky, které už bývají nahrané (jako třeba zmíněný obchod play) již byl k dispozici... Dobře, tak to s 14d. lhůtou jsem vážně nevěděl, díky za opravu:) Já jen jestli se už taková chyba někomu nestala a neřešil ji doma po svém, či jestli má někdo zkušenoti s reklamací na coolicool.com
Díky ještě za případné připomínky/rady.

Ono to na první pohled vždy vypadá ok. Ale tím, že je to opravdu systém splácaný na koleni, bez nějaké podpory a aktualizací, jsou zde takovéto chyby. Sám tuhle chybu eviduji u jiného případu, nejsi první. Teoreticky pomůže nahrání nějaké komunitní ROM, ale výsledek i tak může být nejistý.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru