Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Mini PC místo NTB - duchodkyně

Zdravím,

babičce jsem asi před rokem dal náš starý Acer Aspire 5315 - jednobuch s Celeronem a 2GB RAM. Je to starý tak 10 let, ale stále funguje bez nějakého servisu - hardwarového. Samozřejmě je již neskutečně pomalý.

Samozřejmě s koupí babi počítá a toto bylo jen na zkoušku, zda jí to chytne a bude to mít cenu. Jde jí to a používá počítač-internet strašně ráda (filmy, seriály, maily a pod.)

Cena nového zařízení kolem 13tis. Jelikož to stojí rok na stejném místě, napadlo mě, že by bylo lepší pořídit mini PC a k němu periferie. Už jenom kvůli velikosti obrazovky - nekoupím notebook třeba s 22" obrazovkou a pokud ano, bylo by to jako jídelní stůl.

Docela zajímavé byly ty krabičky od intelu. Poté jsem narazil na https://www.alza.cz/hp-260-g2-dm-d4423612.htm?cati d=18851862. Vím že ve Škoda Auto, mají smlouvu kdy každý rok/dva jim vyměním všechny komplet sestavy včetně monitorů a pod. A letos práve nafasovali tato HP místo starších větších. Samozřejmě né s tímto Pentiem ale i5 - či podobné v hodnotě asi 20tis. Jde spíš o to, že tvar a exterierové vlastnsoti jsou stejné jako u těchto levných. Navíc přikládají myš a klávesnici které jsou poměrně dost kvalitní.

Otázka je, zda je tato slabší verze použitelná, případně zda je to opravdu výhodnějši než kupvoat notebook/allinone. Klasicka bedna neprošla. Už takhle by to bylo dost kabelů, ale je to alepson menší.

Díky za jakékoli info/nápady/reakce/zkušenosti s těmito potvorami.

Díky, Chudys

Add.

https://www.alza.cz/hp-260-g1-dm-d3030181.htm?cati d=18851862 /Výhoda systém - však jiná konfigurace

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny