Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Náhrada za VelociRaptory?

Naštěstí teď nic kupovat nemusím, moje PC (3 roky staré) ještě nějakou dobu bude sloužit. VR 500GB rozdělen na 250+250, prvních 250 = C = W7/Pro, druhých 250 = D = "podniková" data + XP-mode. Další fyzické disky jsou na hry a zálohy.

Uvažuji jen, co za pár let. Protože pořád mám dojem/pocit, že SSD je nespolehlivé. Na rychlosti mi až tak nesejde - že se program spustí o dvě vteřiny rychleji, mě neuchvacuje (a pak je to už jedno). Mám profesní softy, které jen tak nelze zálohovat (jo, do acronisáckých mirrorů je samozřejmě dostanu, ale po obnově jsou licence fuč, musím kontaktovat support a nechat si licence obnovit - je to jejich silná ochrana proti pirátění, prostě nejde spustit ani na stejném HW při obnově ze zálohy). No a tohle se může stát v pátek navečír.. v pondělí mám odevzdávat práci a tři dny si ani neťuknu.

A trochu se bojím toho limitu přepisů. Vím, budete mi psát, že nemám šanci to během morální životnosti "vyčerpat", ale já si myslím, že jo. Když aktivně sedím u PC 10 hodin denně, furt se něco děje. Třeba jen u té dBASE mám nastaven zápis na disk po každé větě (když se "rozjedu", zvládnu jich denně mnoho set). Nevím, jak probíhá zápis do clusterů (existují-li?); věta má třeba půl kB. Pořád jede prohlížeč, každých pár minut koukám na spousty stránek, celý den je spuštěn Outlook s pětiminutovým intervalem, Skype... prostě mám dojem, že PC je využívám vysoce nad průměr.

U HDD nevím jak (zda to jde) zjistit množství zapsaných dat za ten, týden. Kdyby to šlo, dovedl bych si spočítat, jak dlouho mi SSD vydrží. Můj odhad (???) je denně desítky GB (disk C+D), a to mám zakázané aktualizace Windows a blokovanou komunikaci se spoustou MS serverů (kvůli špicl...telemerii).

Za 25 let jsem měl spousty PC (doma běžně 2-4 v provozu) a HDD mi nikdy nekleknul. A to minimálně dva stroje běží odhadem >14 hodin denně. Občas 24/7.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny