Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozený archiv - oprava

Dobrý den,

Archivátor je úžasná věc, ale i přesto, že dnešní software je velmi pokročilý a i freeware archivátory jsou konkurence schopné těm placeným (ba dokonce lepší), tak je to pouze software, který funguje na 99% (což je dobré ve srovnání s windows). Tím pádem občas dochází k špatné komprimaci a výsledný archiv nejde rozbalit. Dnešní programy dokážou okamžitě po komprimaci provést velmi rychlou kontrolu, jestli jde archiv rozbalit, takže ho případně stačit zabalit znovu a tím lze chybě předejít.

Jenže upřímně, větší polovina lidí tuhle kontrolu nedělá, (řekne si "přece nemůžu mít takovou smůlu"). Ale zákon schválnosti je svině, takže se to může stát i člověku, který archivátor téměř nepoužívá.

Teprve teď se dostávám k věci. Většinou nastane problém ve výsledném bitovém součtu, naštěstí existují programy, které tuto chybu dokážou obejít a obnovit data. Jenže často obnoví pouze část dat. Je to sice lepší než nic, ale v případě jednoho velkého souboru jste v háji. Zvláště bez žádné zálohy.

V dnešní době existují mraky programů a dokonce i na věci, na které by mě to vůbec nenapadlo. Existují samozřejmě programy na různé opravy, jenže nikdy nebyl úspěšný (aspoň v mém případě). A použil jsem jich několik.

Tenhle problém je však velmi známý, takže chci se zeptat, jestli na to existuje nějaké řešení.

Děkuji, že jste to dočetli až do konce. Omlouvám se za chyby. Doufám, že jsem to napsal srozumitelně. A budu rád za všechny rady.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny