Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spyware

Zdravím, zajímal by mě odborný názor na jeden virus - jestli to je obyčejný červ kazící software nebo možný spyware...

Nevím kdy a jak se dostal do počítače, každopádně se zaměřil na ovládací panely, klávesnice s myší začali blbnout a nešli napsat háčky a čárky - a ne, nebylo to přeplé na anglickou klávesnici! Nebo se mi sami zapínali třeba filmy, když jsem je pauznul.
Ale jde o tohle: ty filmy se zapínali pouze večer, někdy po 20, přes den nikdy, ale hlavně jednou jsem dal kopírovat jeden odkaz na soc. sít, jenže místo kopírovaného odkazu se tam objevil screen mého vlastního emailu! Email už byl dávno vypnutý, já bych se raději zastřelil než abych si odfotil email a hlavně jsem dal kopírovat úplně něco jiného, takže to prostě nejde, i kdybych ten email sreenoval... a shodou okolností to taky bylo po té 20 hod. A to byl ojedinělý případ, prostě se to stalo pouze jednou a já si pořád říkám, že kdyby ten virus byl automat, tak se to děje pořád, jenže takhle to vypadá, jako by ho někdo řídil a v těch 20 h. si řekl, že se koukne na můj pc, a to mě prostě k smrti děsí, takové chování dotyčného viru je hodně podezřelé, a to je sečteno a podtrženo, prostě se to stává ojediněle, jakoby se zrovna někdo přišel podívat na můj pc a když se třeba ten film zapne a já ho pauznu, tak za pár min. se zapne znovu a jindy se to nestává vůbec, takže moje podezření na speciální virus je hodně silné...

A já se chci zoufale zeptat kohokoliv, kdo tomu rozumí - jaká je naděje, že ten virus - se vším tím podivným chováním - může být jen náhodný automat a né nějaký sledovací?
Může se tak divně chovat virus, který nikdo neřídí???

Jsem z toho hodně na prášky, takže opravdu děkuju za každou rozumnou odpoved

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny