Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Cisco switche blokuju ciastocne traffic

Zaujimave je, ze pc, ci tlaciaren za MT IP dostanu bez problemov. Vcera som sa dozvedel, ze na Motorolach maju spustene VLAN9 pre wifi, cize toto vidim ako potencionalny zdroj problemov. Divne je, ze su 2 haly s rovankym pripojenim a jedna je ok a druha nie. Navyse tie MT urcity cas fungovali (respektive brali si IP adresu v pohode), ale boli tam stale vypadky stanic a tak oni riesili a riesili a teraz je to este horsie.
Samozrejme na vine som ja a na otazku preco nevidim svoje MT, respektive sa na ne neviem nalogovat som dostal odpoved "ja nepoznam Mikrotiky". To mi povie admin, co si berie 100eur/h a stenach ma urcite rozne Cisco certifikaty, kedze vsade drbu Cisca a Motoroly len.
Inac, ked si uz tu...monitorujes niekde nieco cez Zabbix? Nasadil som ho asi mesiac dozadu, pretoze sme sa nevedeli dopatrat preco su vypadky a hlasi mi jednu haluz...Zabbix bezi ako virtual na servri, ktory je v racku pripojeny priamo na Zyxel switch. Divne je, ze mi hlasi neustale vypadky s ym switchom, co je blbost, pretoze ked ho dam pingovat zo shellu nestrati sa ani packet. Samoztny Zabbix nie je nijako zatazeny, zatial pinguje cca 40 zariadeni len. Nechapem to a trosku to podkopava moju doveru, ci mozem verit jeho ostatnym grafom.
Je sice pravda, ze priemerne hodnoty a maximalne su trosku out, ale packetloss tam nie je ziaden tak to nechapem...je mozne, ze Zabbis vsetko na 3000ms berie uz ako loss alebo co.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny