Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tiskárna přes Wi-Fi v domácí síťi

Dobrý den všem,

měl bych na Vás dotaz, protože se v této problematice moc neorientuji. Chtěl bych mít tiskarnu po síti (zvykl jsem si na to v práci). Nynější stav je, že máme tiskarnu umístěnou na chodbě a jediná možnost jak tisknout je vzít NB a přijít k tiskárně, připojit USB a tisknout.

Jeden známej říkal, že prý existuje router, který je přes USB port propojený s tiskárnou a ta se pak dá používat přes síť.

Nemohl by mi někdo doporučit nějáký produkt, případně upozornit na nějáké "háčky" (např. že nemusí fungovat u všech tiskáren, jen u nových apod.)?

Díky všem za odpovědi. :-)

Předmět Autor Datum
jestli už router máš, tak nejlepší je koupit printserver a nečachrovat s nějakým hejpočkej routerem,…
touchwood 14.09.2016 16:50
touchwood
K prakticky všem printserverům je na webech výrobců seznam kompatibilních tiskáren. Moje zkušenost ř… poslední
czcharlie 14.09.2016 19:16
czcharlie

jestli už router máš, tak nejlepší je koupit printserver a nečachrovat s nějakým hejpočkej routerem, kde je tato funkce pouze doplňková.

Upozorňuju ale, že některé tiskárny vyžadují specifickou podporu od printserveru a je vhodné si vždy tuto podporu ověřit.

https://www.alza.cz/sitove-prvky/printservery/1884 2924.htm

P.S.: tisk přes wifi (tj. tiskárna připojená bezdrátově) je samozřejmě nesmysl a až ta poslední možnost jak tiskárnu zasíťovat.

K prakticky všem printserverům je na webech výrobců seznam kompatibilních tiskáren. Moje zkušenost říká, že pokud tiskárna na seznamu není pak na 99% (spíš 101) s daným printserverem fungovat nebude a jen zcela výjimečně se najde fígl, který by to dokázal změnit a i pak zůstane spousta neřešitelných problémů.

A lehce bych si dovolil nesouhlasit s tím, že tisk přes WiFi je (samozřejmě mluvíme o domácí síti) nesmysl. Pokud se tiskne sem tam jeden recept na buchty z webu pak i takové připojení bez problémů vyhoví. Samozřejmě diplomku bych tak asi tisknout nechtěl.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru