Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vypínání ntb

Zdravím,
naskytl se mi problém se 3 roky starým ntb, jedná se o HP Pavillion dv7-7xxx. Ntb jsem používal takřka každý den ve školy i doma, jezdil od 2-5h denně, doma vždy na chladící podložce.
Zhruba 14 dní zpátky se mi z ničeho nic k večeru vypl, pár minut nešel zapnout (při pokusu se rozběhly větráky ale než se stihlo cokoliv objevit na obrazovce, tak se vypl), další den se mi vypl zhruba po hodině používání, naběhnul až po 10 minutách. Ten den mi spadl o pár hodin později znova. Další den už se víceméně nedal používat, 5 minut po spuštění, když jsem vytvořil sebemenší zátěž (youtube video), tak spadl a nechtěl naběhnout. Při pokusu o zapínání to bylo vždy zvláštní - čím déle jsem ho nechal vyplej, tím dýl potom jel (když jsem to zkoušel ihned po spadnutí, tak nestihla naběhnout ani obrazovka, kdežto když jsem to zkusil po 3 minutách když byl vyplej, tak spadl až při přihlašování do windowsu).

Baterka mi odešla asi rok zpátky, protože jsem ji však nijak zvlášť ani nepotřeboval, tak jsem jel jen na adaptéru. Myslel jsem si tedy, že je problém v něm. Bohužel když mi dnes dorazil nový, tak zhruba po 45 minutách, kdy jsem se na ntb akorát přihlásil do windowsu, opět spadl.
Používám w7, pokud to nějak pomůže..

Chápu že 3 roky, kdy mi sloužil skoro každý den, je dost dlouhá doba na to, aby mi něco odešlo, nicméně stále mi vystačí a nový nyní nepřipadá v úvahu. Pokud byste věděli, v čem může být problém, vyplatilo by se to vůbec u daného NTB opravovat?
Za jakoukoliv radu budu moc vděčný,
předem díky.

Předmět Autor Datum
Vycistit vzduchove pruchody a chladic, pripadne zkontrolovat, zda bezi opravdu vsechny vetraky
Jan Fiala 15.09.2016 11:58
Jan Fiala
Zkoušel jsem ho teď na 10 minut zapnout a zatížit, přičemž jsem sledoval teploty.. Než jsem cokoliv…
Zdenyx 15.09.2016 13:11
Zdenyx
Zřejmě ne baterka,ale elektronika napájení na desce.Mrkni na všechny kondíky na ZD.
kozakl 15.09.2016 13:52
kozakl
V tomhle ohledu jsem tak trošku nedotčenej, a bojim se, abych to pak složil zpátky :D Každopádně jse…
Zdenyx 15.09.2016 14:09
Zdenyx
To co jsem napsal,je hrubý odhad,těžko upřesnit diagnózu,když to fakt může být složité to idetifikov…
kozakl 15.09.2016 14:27
kozakl
Podle toho co jsem našel na HP foru značí 24 místný error, který jsem při testování HDD dostal, že d… poslední
Zdenyx 15.09.2016 15:04
Zdenyx

Zkoušel jsem ho teď na 10 minut zapnout a zatížit, přičemž jsem sledoval teploty.. Než jsem cokoliv zapl tak všechno stabilně, 30°C HDD, 40 GPU a CPU. Když se zatížil tak asi 2 minuty šplhal na 60°C GPU, 55° CPU, 45 Temp a poté spadl. Nicméně pár sekund předtím, než spadl, tak problikla obrazovka, jakoby dvakrát se jí snížil jas, ačkoliv jsem ho už měl nastaven na nejnižší hodnotě.

Hádám, že když teploty nebyly na nijak neobvyklých číslech, tak větráky poběží všechny (sledoval jsem to přes HWMonitor a SpeedFan, nevím jestli by to tam nevyhazovalo nějaký error, kdyby větrák nefungoval, každopádně nic "červenýho" se mi tam neobjevovalo). NTB jsem nikdy nerozebíral a nezkoušel čistit, každopádně může mi to nějak pomoct, když mi spadne, ještě před dosažením nějaké kritické hranice?

V tomhle ohledu jsem tak trošku nedotčenej, a bojim se, abych to pak složil zpátky :D Každopádně jsem zkoušel pátrat na HP foru.
Počítač mi funguje v pohodě, když nenačtu OS. Strávil jsem teď hodinu v testování HW a šlapal v pohodě, bohužel jsem narazil na error u HDD. Nevím jestli software od HP testuje jen funkčnost komponentů, nebo i prohlíží obsah HDD, každopádně je možný, že by mi počítač dělal to co dělá kvůli tomu, že odchází HDD?
Díky.

Podle toho co jsem našel na HP foru značí 24 místný error, který jsem při testování HDD dostal, že disk odchází. Pro mě tedy teď nastává otázka, jestli to co se s počítačem děje je kvůli tomuhle, nebo je tam ještě něco dalšího. Když je počítač dlouho vypnutý, tak ho v pohodě minimálně na 20 minut zapnu a můžu si soubory na disku projíždět, takže mi to moc dohromady nejde, ale jako lajk prd rozumim tomu, co všechno je s čím spojený.

Taky mi připadá zvláštní, že problémy nastaly, dalo by se říct, ve 4 dnech, kdy počítač jel. 1. den se vypl po 6 hodinách jednou a 4. den už nebylo možný na něm cokoliv náročnějšího dělat.

Díky za případný rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru