Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Doporučení vhodného IS

Zdravím,
je to jen takový průzkum. Máte někdo tip na IS (CRM) pro běžné potřeby středního podniku?
Jako evidence zákazníku, přídělování úkolu lidem, sledování zakázky, přístup přes web. rozhrani .. nutná podpora archivace dokumentu -- treba dela se nejaky projekt, k tomu sou dejme tomu vykresy tak aby se k tomu daly priradit?

Nemusi byt free, ale zajimaji me pouze aplikace se kterymi mate nejakou zkusenost, dotaz do googlu si umim dat taky ale zajima me spise praxe..

Předmět Autor Datum
IS s archivací dokumentů je dost málo, spíše bych řekl žádný :-) Většinou se to řeší dvěma separátní…
touchwood 12.06.2007 14:28
touchwood
Dik.. my jsme o SAPu uvazovali ale ta ekonomicka narocnost.. no nevim nevim zvlast kdyz se jeste roc…
MKc 12.06.2007 14:58
MKc
koupi SAPu ona ekonomicka narocnost nekonci - potrebne zelezo,mrcha server nenastartuje bez windows…
kmochna 12.06.2007 15:16
kmochna
No tak co ja vim tak SAP je multiplatformni, takze windows neni potreba. Uvadeni SAPu do prace je be…
MKc 12.06.2007 15:23
MKc
mozna jsem to spatne pochopil(tak me to vysvetloval technik) - ale SAP (server) potrebuje ke startu…
kmochna 12.06.2007 15:40
kmochna
no tak tímhle by se dalo docela polemizovat :-)
touchwood 12.06.2007 19:40
touchwood
well... tak je mi jasne ze to nebude uplne jednoduche.. a co nejaky tip na SW ktery treba nebude obs…
MKc 12.06.2007 15:35
MKc
Tak si prosím ujasni, co vlastně chceš, protože to zatím nezní moc přesvědčivě, že bys vůbec věděl,…
touchwood 12.06.2007 19:57
touchwood
chtel sem neco napsat, natukal sem par vet a pak sem to zase smazal s tim ze staci jedna veta: MAS P…
MKc 13.06.2007 09:11
MKc
Polehčující okolností může být to, že zatím jsem až na pár světlých výjimek zažil v drtivé většině p… poslední
josephino 13.06.2007 10:03
josephino
Koukni se na www.apertum.cz, jestli se to nějak blíží tvým požadavkům.
mia 12.06.2007 15:43
mia

IS s archivací dokumentů je dost málo, spíše bych řekl žádný :-) Většinou se to řeší dvěma separátními a propojenými aplikacemi. Důvod je prostý - IS bývají postaveny nad nějakým SQL enginem, který ovšem zase "trpí" tím, že neumí dost dobře uchovávat velká binární data (on to sice umí, v tzv. blobech, ale je to z pohledu výkonu krutě neefektivní).

Typický příklad je nějaký větší IS, který má vazby na "datový sklad", který je realizován od jednoduchých řešení typu WebDAV až třeba k Lotus Notes/Domino, což je takový vrchol obecného datového skladu (s možností customizace). Samozřejmě pak ještě existují specializovaná branžová řešení, ale to je cenově ještě někde úplně jinde :-)

IS je hodně specifický - tady jde hodně o to, co vlastně (a jak) děláte, osobně bych nedoporučil Navision (na to co umí v defaultu je drahý a drahý je rovněž dovývoj), SAP (drahý).

Datový sklad - zde bych asi zůstal u webDAV nebo, pokud máš cestující uživatele nebo více geograficky rozmístěných pracovišť či větší nároky na bezpečnost a granularitu práv, u těch LN, specializovaná řešení jsou už několikanásobně dražší

Tak jako tak počítej s investicí cca 1-5 mil. Kč aby to mělo vůbec nějaký smysl. :-)

mozna jsem to spatne pochopil(tak me to vysvetloval technik) - ale SAP (server) potrebuje ke startu operacni system (pak uz ne)-pak win(nebo linux - mas pravdu) uklidi na pozadi a jede - povazuj me rozhodne v otazce sapu za velikeho amatera :)) jen me tato vec strasne prekvapila :-)

well...
tak je mi jasne ze to nebude uplne jednoduche..
a co nejaky tip na SW ktery treba nebude obsahovat archivaci dokumentu ale takove ty zakladni veci jako evidence zakazniku, ukoly, poznamky .. to prece uz neco musi byt ne? nejaka free alternativa.. treba moregroupware nebo nejake free web based crm.

Tak si prosím ujasni, co vlastně chceš, protože to zatím nezní moc přesvědčivě, že bys vůbec věděl, co ti schází. Kotrmelce mezi IS s dokumentovým datawarehousem a triviální evidencí jsou tak trochu podivné.

Nemyslím, že by byl problém najít nějaké řešení, ale obávám se, že bez dalších informací, jakož i alespoň odhadem, kolik do toho firma hodlá investovat, kolik userů, jaký režim použití (tj. zda všichni na jedné hromadě, nebo hromada+cestáři, či několik poboček+cestáři apod.), zda už máš nějaký volný hardware apod., se k alespoň nějakému nástřelu nedohrabeme.

Neber si to prosím osobně, ale tohle je velmi špatné zadání a velmi špatný uvodní výstřel. Polehčující okolností může být to, že zatím jsem až na pár světlých výjimek zažil v drtivé většině případů naprosto stejnou bezradnost ohledně zadání toho "co vlastně chceme"

Polehčující okolností může být to, že zatím jsem až na pár světlých výjimek zažil v drtivé většině případů naprosto stejnou bezradnost ohledně zadání toho "co vlastně chceme"

Potvrzuju, jenom dodávám, že se najdou i takoví, kteří na začátku nevěděli co chtějí, nevědí to ani když už to mají komplet a ještě s tím navíc nejsou spokojeni.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru