Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Raspberry Pi 3 Model B v1.2 - připojení klávesnice přes redukci PS/2 /F na USB/ M...

Dobrý večer,

potřebuji poradit s jedním problémem. Ke svému Raspberry Pi 3 Model B v1.2 jsem měl standardně připojenou klávesnici DELL SK-8115 přes USB konektor. Tuto jsem chtěl vyměnit za klávesnici Genius KB-06XE, která ovšem má PS/2 konektor, tudíž jsem si koupil redukci z PS/2 samice na USB samce. Připojil jsem ji tedy k Raspberry a spustil. Při nabíhání na klávesnici blikly kontrolky ale to bylo vše, po dostání se na přihlašovací obrazovku je už mrtvá, nepíše a ani nejde spustit NumLk, CapsLk ani ScrlLk. Jen pro kontrolu: USB myš funguje normálně, aby to nevypadalo, že jsou vadné USB konektory. Dá se s tím něco udělat a nebo se na to mám vykašlat a používat prDELLA?

Děkuji za odpovědi, Jakub Michálek.

Předmět Autor Datum
A ta klávesnice se prodávala s USB redukcí? Co tě vede k přesvědčení, že PS/2 klávesnice umí USB pro…
touchwood 29.09.2016 20:51
touchwood
Ne, neprodávala. Nevím, pardon, že se ptám, no...
jakub.michalek 29.09.2016 21:05
jakub.michalek
Víš, existoval (a možná existuje) omezený okruh klávesnic a myší, který umí pracovat jak s PS2, tak…
Pytlík 29.09.2016 21:32
Pytlík
Neda sa s tym nic udelat. poslední
MM.. 30.09.2016 08:47
MM..

Víš, existoval (a možná existuje) omezený okruh klávesnic a myší, který umí pracovat jak s PS2, tak s USB. U těchto zařízení skutečně stačí pouhá redukce (= dva konektory a čtyři dráty). U zbytku bys musel použít převodník, tedy nějakou elektroniku. Nelze však říct, která klávesnice či myš umí PS2 i USB a která ne. Většinou se to pozná právě podle toho, že při koupi je příslušná redukce přibalena. Viděl jsem ale pár myší, které, ač na USB, uměly i PS2 - patrně vyhovující elektroniku výrobce použil do tzv. novějšího modelu, u kterého redukci vynechal, protože PS2 je už pasé.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru