Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno WD My Book 2 TB - nechce se načíst

Tak situace je velmi jednoducha, externi disk se vyjma krabicky sklada z disku a radice, pokud je tam disk klasicky, coz je ten lepsi pripad, tak je tam radic (prevodnik) USB-SATA, coz je super, protoze muzes vyjmout a pripojit do PC.
Nejexponovanejsi a nejporuchovejsi komponentou externiho disku je prave ten prevodnik, takze jak spravne pises, klidne muze byt ten disk OK.

Zkusme si projit mozne zavady:
1. nejmene pravdepodobna je zavada samotneho disku respektive vetsinou to byva jeho elektronika, coz je vetsinou konecna a zbyva jen obratit se na specializovany servis, ktery si disky nakupuje do zasoby a vetsinou dokaze najit shodnou elektroniku a vymenit ji a vytahnout data, je-li to potreba.

2. mnohem castejsi pricina vady disku a napovida tomu i tvuj pripad, ikdyz nutne nemusi je vada prevodniku USB-SATA, potom proste disk vytahnes z krabicky, pripojis na SATA a zkopirujes data.
2a. podmnozinou je vada integrovane elektroniky, v exteraku a prave v My Book to byva casto je disk, ktery nema vubec SATA rozhrani a je tam nejaky USB radic integrovan, potom nezbyva nez najit jinou stejnou "krabicku" a prohodit to, ja si s timhle hral jen jednou a data jsem zachranil.

3. moznost je vada formatu disku, ta je velice casta, vetsinou nastane nevhodnym odpojenim disku od USB nebo ve spojeni z vadou radice, kdy se na disk diky tomu neco blbe zapise, to obvykle vyresis prostym odebranim oddilu a novym naformatovanim.

---

Ty jsi ale vubec v predchozim o nutnosti zachrany dat nemluvil, ja reagoval na problem na externim disku a vubec me nenapadlo, ze chces zachranovat data, to je velmi neobvykle, me by treba vubec nenapadlo dat si na exterak data, ktera nemam zalohovana s vedomim, ze kdyz mi exterak odejde, tak je budu potrebovat obnovovat, takze tos mel do dotazu napsat.

No moznosti zavisi i na strukture disku, jestli tam byl jen jeden primarni oddil pres cely disk nebo jak to bylo. Da se pohrat s diskem treba v Ranish Partition Manageru (dosovy program pravdepodobne budou existovat lepsi, ale nemohu slouzit) a zkusit mu obnovit rucne oddil(y) nebo nekdy pomuze jen proste nacteni disku v live Ubuntu, ktery ho narozdil od Windows jeste i pres nejaky formatovy problem dokaze nacist a data vykopirovat, pripadne jak sam pises GetDataBack a podobne dalsi nastroje.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny