Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno WD My Book 2 TB - nechce se načíst

Důležité je jen jediné: zatímco jiní by se vzdali veškeré naděje a po radách místních "odborníků", kteří si za to nechávají i platit, by disk vyhodili s tím, že je jakákoliv šance na obnovení nulová, jsem se ve volných chvílích s diskem babral a jsem za to rád. Nečekám tu plácání po zádech, jen jsem chtěl podotknout, že se místní neomylní zase jednou zmýlili. Kecy typu "haha, nestálo by mi to za to, když to trvá tak dlouho" jsou vzhledem k situaci úplně zcestné. Pokud by na disku bylo něco nenahraditelného a nezálohovaného, bylo by těch několik měsíců úplná prkotina. :-)
Popravdě jsem disk rozběhl až v době, kdy jsem měl většinu dat zpět z různých záloh a cloudů (i když něco přeci jen chybělo, hlavně v původních rozlišeních a pod.), takže o nic nešlo. Jen, jak tu už padlo, nejsem z těch, co všechno hned vzdají a spíš ze zvědavosti jsem si nedal pokoj.

Jinak to bylo vcelku jednoduché (při ohlédnutí zpět). Linux mi nijak nepomohl a celý ext HDD jsem demontoval a připojil do PC přes SATU (kdyby to bylo kabelem), ale to jsem už psal.
Ručně jsem upravil hex údaje v hexaeditor. Tím se mi povedlo disk "zviditelnit" pro programy. Když se mi po asi pěti dnech neustálého scanu podařilo obnovit jedno random video, uvědomil jsem si, že se do toho nějak dostat dá, i když pomalu. Chvíli jsem pátral a musel jsem pokupovat pár programů na obnovu, protože Recuva a další freečka si nepamatují progress, takže se muselo pořád od znova. Nakonec jsem skončil u EaseUS, kterému sice trval scan celého disku asi měsíc, ale našel úplně vše včetně kompletních složek. Ne všechno obnovil hned, u poškozených souborů se klidně na dva dny zasekl, ale nakonec doběhl do konce. Zato takový GetDataBack mě zklamal, protože doteď jsem s ním měl jen nejlepší zkušenosti, ale v tomhle případě odmítal s diskem jakkoliv spolupracovat.
S diskem si dál hraju a odchází čím dál více. Pořád přibývají další špatné sektory a ke všemu začal vydávat podivné zvuky. Ale i tak zatím funguje.
Pořídil jsem si další disk a rychlejší net, takže mám nově zálohu nejen na ext. HDD, ale i na interním HDD a něco v cloudu, aby se mi to už nestalo.


"Chcete-li soukromě využít našich služeb, obraťte se na placenou službu http://it.poradna.net" :-) :-) :-)
Třeba příště, až budu potřebovat od něčeho odradit.

Peace.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny