Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Prodloužení síťového kabelu

Predpokladam, ze mas netienenu kabelaz a vodice su lanka. V takom pripade pouzi lacne UTP RJ45 konektory a spojku, ktoru si si vyspecifikoval. Ked ale mas kable urcene pre pevnu kabelaz (tak by to malo byt), mohol by si mat kontaktove problemy. Standardne RJ45 pre netienenu kabelaz su urcene na pripojenie lankovych vodicov a na drote zle drzia. Ak pouzijes spojku, tak by si mal na ukoncenie oboch koncov kablov, ktore idu do spojky, pouzit koncovky RJ45 urcene pre tienenu kabelaz. Tieto koncovky, aj ked su tiez urcene na lanka, ale su pevnejsie a lepsie sa zahryznu do tvrdeho drotu.
Najlepsi vysledok vsak dosiahnes zaletovanim. Postupujes takto:
1. Oblankujes kabel a rozdelis na pary.
2. Skratis jednotlive zily nerovnako, tak aby spoj napr. cerveneho vodica bol asi o 1 az 1,5 cm vzdialeny od spoja cerveneho s pruhom. Nebudes potom musiet izolovat zily v pare navzajom.
3. Skrutis prisluchajuce konce k sebe (v tvare T) a zaletujes. Odstrihnes prilis dlhu nozicku (na max 5 mm), ktora vznikla skrutenim vodicov.
4. Snazis sa, aby zily v pare boli co najblizsie k sebe a par zaizolujes paskou.
5. To iste urobis postupne aj s dalsimi parmi, ale uz ich len pritlacis k sebe a omotavas paskou ako celok. Dbas na to, aby zily v paroch sa od seba nevzdalovali, jednotlive pary nemusia byt tesne pri sebe.
Takto urobeny spoj sa neda zamerat ani certifikacnym pristrojom kat. 6 (mam to velakrat overene meracom FLUKE).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny