Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Špatná rychlost internetu

Príčina tohto javu je jasná - poskytovateľ!
Stretol som sa dávnejšie s podobným prípadom. Poskytovateľ sľuboval (cca 7 rokov dozadu) zákazníkom 10/1Mbps, lenže skutočnosť bola často žalostná - niekedy padli na rýchlosť klasického tel. modemu.
A čo bolo príčinou? Vo svojej sieti poskytovateľa mohli klienti touot rýchlosťou sa skutočne pripájať, lenže od poskytovateľa smerom von nie, pretože ten bol tiež KONCOVÝM zákazníkom inej spoločnosti a po DSL. Takže, keď všetci chceli ísť "von" - jeho pripojenie na jeho poskytovateľa to nezvládlo a rýchlosť šla automaticky dole.
Keď sa sťažovali - vraj je chyba u zákazníka. Až jedného napadlo odsledovať cestu (tracert) a keď to zistil, oznámil to práve poskytovateľovi, ktorý pripájal toho "podnikateľa". Schytal parádnu pokutu, firma padla. Dobrou správou však bolo, že poskytovateľ (prvotný) si ich prevzal ako klientov a odrazu mali rýchlosť 20/2Mbps. A aj ceny im nechal na jeden rok také, aké mali pôvodne. A za druhé - už neboli DSL, ale na metalike (dnes by sme sa tomu smiali, vtedy to bolo pre nich požehnanie - 200 klientov si prilepšilo).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny