Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě notebooku: MSI vs Dell?

Ahoj,
kdyby bylo na vás a chtěli byste notebook s vyšším výkonem pro středně obtížné hry a aplikace, vybrali byste si tento:

https://www.tsbohemia.cz/msi-gp62-6qf-677cz_d23852 8.html

nebo tento:

https://www.tsbohemia.cz/dell-inspiron-15-7000-n5- 7559-n2-02-_d237275.html

Je zvláštní, že MSI je výrazně dražší, ale video paměť má NVIDIA GTX 960M se 2 GB, kdežto levnější Dell má stejný typ, ale už s 4GB! Jádro i RAM jsou stejné. Líbí se mi na MSI Cooler Boost3, myslím, že to maj vymyšlené dobře. (Jeden větrák pro procesor, druhý grafika a šest tepelných trubic). A to má ještě MSI speciální tlačítko na vyhnání tepla zvnitřku ven maximálním roztočením větráků.
Používám na notebooky chladící podložky, vždy, je to komfortnější, ale zároveň to plní účel a chladí. A desktop zatím nechci, nejsem na jednom místě, vyžadována mobilita.

Co myslíte?

Předmět Autor Datum
Dell ma obycejnej TN displej, ale MSI ma IPS radove jine kvality. Dell ma debilni disk SSHD 5400ot.…
RedMaX 03.10.2016 21:18
RedMaX
MSI,ale pohledej verzi s SSD minimálně 256GB.
kozakl 03.10.2016 21:31
kozakl
Pánové výše mají pravdu, až na jeden detail: to MSI je konstrukčně i kvalitivně nesrovnatelně horší,…
touchwood 03.10.2016 22:02
touchwood
Mas nejakou konkretni zkusenost s temito notebooky? Ja s tema vybranyma slouzit nemuzu, ale obecne…
Redmarx N 04.10.2016 08:51
Redmarx N
Delly že se zhoršily? Na tom jsi byl kde? Poslední dvě řady Latitude jsou extrémní držáky, jako už d…
touchwood 04.10.2016 14:27
touchwood
Tak celově se asi nezhoršily, ale i DELL dokáže udělat notebook, kde chcípnou panty ještě před konce…
Kurt 04.10.2016 14:49
Kurt
Ja ne, urvane panty, promackle tlacitko na touchpadu, na pohled levny plast, to je dnesni realita De…
RedMaX 04.10.2016 21:13
RedMaX
Ve značkách se rozcházíme. Já těm notebookům dělám servis, takže už jsem jich pár stovek měl rozděla…
Kurt 04.10.2016 21:29
Kurt
Asus, Lenovo /i to MSI tam má také podstatné % podílu na trhu. /vaše % muže být také jen na základě…
WPShell 04.10.2016 21:40
WPShell
Máte nějaká exaktní čísla o tom, jak si stojí třeba to MSI na našem trhu v porovnání s ostatními zna…
Kurt 04.10.2016 21:48
Kurt
Jste velkoobchod, výrobce, ceny bez DPH ? Výrobní cenu/hodnotu před exportem do České Republiky a AP…
WPShell 04.10.2016 21:54
WPShell
Co jsme je snad jendo, ne? Pokud uvádíte to MSI tam má také podstatné % podílu na trhu tak se ptám…
Kurt 04.10.2016 21:56
Kurt
Jak ty pracujes pro MSI, ja pracuji jiz několik let pro Asus a o podílu konkurence na trhu máme čtyř…
WPShell 04.10.2016 21:59
WPShell
Jak ty pracujes pro MSI :-D Já to tušil, že vůbec nechápete, co píšu. Číslo tedy nemáte. To stačilo…
Kurt 04.10.2016 22:01
Kurt
Ale jo, chapeme se. Dell je furt nejlepsi, ale taky nejdrazsi a treba to co mel vybrane tazatel, ta… poslední
RedMaX 04.10.2016 22:43
RedMaX

Dell ma obycejnej TN displej, ale MSI ma IPS radove jine kvality.

Dell ma debilni disk SSHD 5400ot., kterej bude potreba vymenit za neco rychlejsiho a dat ho do externiho boxu na zalohy zatimco MSI ma 128GB SSD + 1TB disk 7200ot.

Takze stejny az na vic pameti u GK u Dellu rozhodne nejsou.

Delly že se zhoršily? Na tom jsi byl kde? Poslední dvě řady Latitude jsou extrémní držáky, jako už dlouho nebyly (možná s výjimkou E7240/E7250 kde nějaké problémy byly). Dokonce i ty nejlevnější Inspirony za ceny okolo 12-15 tisíc jsou dnes vysoce kvalitní, vyrobené z dobrých plastů.

Jinak zrovna tento Dell (myslím jen v mírně odlišné konfiguraci) jsem pořídil zapařenému synovci. Je spokojený jak želva.

MSI je plasťák (a ještě z těch levných měkkých plastů), je to poznat i zvenčí a nižší hmotnost jde právě za tímto faktorem. Dělají i hliníkové (tenké) modely, ty jsou z hlediska provedení OK, ale zase jsou hlučné a drahé (navíc je to jen MSI, tj. značka v noteboocích zcela okrajová až lowendová).

A stále tu je jeden terminální faktor: Dell má záruku NBD. Něco umře a do dalšího pracovního dne od nahlášení závady to je opraveno.

Tak celově se asi nezhoršily, ale i DELL dokáže udělat notebook, kde chcípnou panty ještě před koncem záruky - dnes mi zákazník přinesl hned 2 kusy Vostro 5470. Šetřilo se tak, že nezbylo na výztuž vany notebooku a výsledkem je vyrvaný pant. U obou - a to i přesto, že oba používá jiný uživatel, tedy rukama to nejspíš nebude.
I tak bych ale šel raději do DELLu.

Ja ne, urvane panty, promackle tlacitko na touchpadu, na pohled levny plast, to je dnesni realita Dellu, ale to fanouskovi nevysvetlis, ten bude Dell obhajovat do te doby nez se mu nepodela i doma.

Tim ale nechci rict, ze Dell jsou nejake srackojdni notebooky, porad je to nejlepsi co je, akorat uz to neni tak dobre jako to byvalo a to MSI uz se na ne zacina dorovnavat a to minimalne v levnejsich radach typu Vostro a Inspiron. Ale NBD je pekna zaruka, pokud u vybraneho je k dispozici, to je jiste treba take brat v potaz.

Ve značkách se rozcházíme. Já těm notebookům dělám servis, takže už jsem jich pár stovek měl rozdělaných. DELLů v nich bylo minimum - zajedno si to často řeší uživatelé právě přes NBD a zadruhé to takové střepy zase nejsou. Zrovna tak se třeba nebojím HP, což pokud jsem si všiml, taky není právě tvůj kůň. Oproti tomu třeba Lenovo je maximálně průměr a na řadě prakticky nezáleží. Další věc - vidím, jak se řeší záruční opravy. Lenovu dělá servis Arvato a to je teda spolek! Srovnatelný je to snad jen s Acerem před lety - na všechno se čeká, vyřízení pod 14 dnů se mi snad ještě nepřihodilo (u HP to umí celkem běžně).
MSI jsem moc neřešil, mnoho jsme jich neprodali, spousta našich zákazníků volí spíše "značku", což pro ně prezentuje trojice DELL - HP - Acer.

Jak ty pracujes pro MSI, ja pracuji jiz několik let pro Asus a o podílu konkurence na trhu máme čtyřikrát do roka 3hodinovou přednášku (určitě jezdíš taky), kde se uvadí tzv gamme produktu a porovnaní s konkurencí (v otázce lokalního trhu), proto uvádím, že MSI tam má taky podstatné % podílu..

Ale jo, chapeme se.

Dell je furt nejlepsi, ale taky nejdrazsi a treba to co mel vybrane tazatel, tak tam hodil Dell o dost horsi displej a srackojdni disk prave kvuli cene, aby to tomu MSI mohlo konkurovat. Takze Dell ano, ale pridat na penezich.
Muj koment byl ale o tom, ze najit problem u Dellu byl kdysi skoro zazrak, dneska uz je to mnohem realnejsi a proto taky zacali s tim mirnym omezovanim NBD, ono je to ale logicky, konkurence tlaci ceny dolu a pokud jim chtej konkurovat i cenou, na kterou slysi vetsina zakazniku, tak proste museli ze svyho standardu slevit.

HP nedoporucuju, ja s nima mam spatny zkusenosti, ikdyz treba zdaleka ne tolik jako ty, ale proste ja HP ne.

No naopak na MSI si stezovat nemuzu, to co tady pise touchwood proste neni pravda, dela jako kdyby MSI byla buhvi jaka sracka a to proste musim jednoznacne odmitnout, ikdyz na druhou stranu nerikam, ze je to nejakej zazrak, kterej bych tu vynasel do nebe.

Trojku do rady mam Asuse, zase samozrejme jako u vsech nelze cekat za 10K nejakej zazrak, ale treba otec od nich ma za 13K uplnej lowend a konstrukce me udivila, ze je takova jaka je na tu cenu v pozitivnim smyslu. Takze zase necekat za par korun zazraky, ale i Asus se muze dneska s tim Dellem pomerovat.

Preskocim na Acer a rovnou rikam, ze ne. Ten jejich servis to je fakt hruza, jako jsem mel par znamych, ktery si idioti koupili neco od Aceru a pak jsem za ne servis resil a fakt jako uz to stacilo, s Acerem odmitam mit cokoli spolecneho a ma kazdy smulu.

Jezismarja, fakt uz delaji i notasy od Lenova ty smejdi z Arvata? Tak tim s Lenovem koncim, jestli je to skutecne pravda. Ja myslel, ze "opravujou" jen ty lenovacky smejdsky smartphony. No tak to rikam, ze Lenovo v zadnym pripade nebrat, tu kritizuju Acer a tohle je snad jeste horsi a to jsem si myslel, ze nic horsiho nez servis Aceru uz nemuze bejt!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru