Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak vylepšit moji starší PC sestavu?

Tak jednoznacna je grafika, da se poridit RX460 pripadne i RX470 od AMD nebo si 14 dni pockat na GTX1050Ti Od NVidie.

Druha vec je procesor, ktery uz nebude schopen grafiku uzivit, tady se nabizi dve moznosti zavisejici na tve zakladni desce, coz si teda zjisti sam:

1. Pretakt procesoru, pokud to daji pameti a pokud to jde taktovat na tve desce. Ja mam desku od Gigabyte a prave jsem potaktoval i7-950 a navysil tak vykon zcela zdarma. Samozrejme je to odvisle i od pouzivaneho chladice procesoru a airflow v PC skrini. Sel jsem z 3,05GHz na 3,6GHz a asi by slo pri porizeni lepsiho chlazeni, lepsich pameti a zvyseni napeti na procesoru jit vys, ale nechci do toho uz nic investovat. Co jsem slysel, tak i7-920 je nejlepe taktovatelna, takze to muzes zkusit taky, ale urcite je potreba to poradne nastudovat, na youtube je spousta instruktaznich videi.

2. Poridit lepsi procesor, pricemz zalezi na tve desce co vsechno podporuje, da se predpokladat, ze bude umet minimalne i7-980X, kterej teda jsem nikde neobjevil, ale pokud podporuje tenhle procesor i v provedeni na servery to jest adekvatni Xeon, tak ty jsou na ebayi za 100-130 dolaru + dopravny. Potom zavisi na tom, jestli veris, ze ma cenu do toho staryho pocitace investovat a risknes koupi. Ja o tom take premyslel, ale preci jen uz moc neverim desce, ze za chvili neodejde a pak by to byly vyhozene penize. To uz zalezi na tobe.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny