Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Novy pocitac, co nejvetsi vykon na jednom jadru, vic jader netreba

Diky, dival jsem se okolo, tady ( http://pctuning.tyden.cz/hardware/procesory-pameti /43213-narust-vykonu-cpu-za-poslednich-osm-let-amd -vs-intel?start=8 ) pisou, ze se u Intelu vykon (na dane frekvenci) za poslednich spoustu let vlastne nezmenil, ze za narust vykonu zodpovida v podstate pouze narust frekvence a poctu jader. Pocet jader pro me neni dulezity, cili se asi da usoudit, ze vykon ve hre bude primo umerny frekvenci (a celkem nezavisly na architekture CPU).

Takze mi z toho vychazi bud https://www.czc.cz/intel-xeon-e3-1270v5/184530/pro dukt (protoze ma L1 a L2 cache), nebo https://www.czc.cz/intel-core-i7-6700k/176320/prod ukt (protoze ma vyssi frekvenci a umoznuje rychlejsi pameti)

Vzhledem k tem doplnkum, ktere jsou skriptovane asi nebude L1 a L2 tolik vyuzita, jako u prekladanych vypoctu a bude dost vypadku. Navic u i7 zminuji vyslovne i instrukcni sady a moznost pretaktovani a patrne ho pouziva mnohem vic lidi, takze ho beru jako viteze.
----
Koukam, ze mezitim byla odpoved upravena, tak vybiram podle toho noveho - ta skrin vypada skvele :)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny