Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problémy s připojením

jsem připojen přes router na domácím notebooku easynot te, se systémem windows 8 ( intel B960 processor, nvidia geforce 710M, 4GB DDR3 memory, 750 GB HDD )

speedtest.net mi ukazuje právě teď rychlost připojení 2.65mbps na download a 0.88mbps na upload. ( ping 12)

dívám se do správce úloh a vidim, že odeslání a příjem dat je více méně pořád na nule. maximálně se dostanu v příjmu na 3mbps a to vždycky asi tak na jednu vteřinu, než to zase spadne.

jsem u upc a měl bych mít vyšší rychlost. potřebuju zjistit jestli tohle nestabilní připojení způsobuje upc anebo jestli mám něco s notebookem. netušim co by mohlo bejt špatně. notebook jsem zhruba před měsícem přeinstalovával zpět do továrního nastavení a nic zvláštního s nim neprovádim. už předtim jsem měl tyhle problémy a přeinstalace je nevyřešila. měl jsem (po přeinstalaci) problém s malware, ale stáhl jsem malwarebytes a včera jsem ukládal 78 infikovaných souborů do karantény, takže by mělo bejt o malware postaráno, ale nevim. nevyznám se. jsem jen běžnej uživatel. ne expert, ne programátor, nic takovýho.

poraďte jak postupovat a co dělat, abych zjistil co způsobuje nestabilní připojení a jak to řešit za předpokladu, že je problém u mě v notebooku. díky.

Předmět Autor Datum
Jak postupovat? Zkusit změřit rychlost něčím jiným - třeba přes smartphone, tam speedtest aplikace j…
Jan Fiala 16.10.2016 18:49
Jan Fiala
připomněl si mi, že když jsem dřív hrál přes stejnej router playstation3, připojený bylo taky nízký.…
kulmapavlat 16.10.2016 19:37
kulmapavlat
Podle obrázku je notebook připojený kabelem. Zkoušel jsi se připojit přes WiFi? Na test by to mělo s…
Jan Fiala 16.10.2016 21:23
Jan Fiala
restartoval jsem router a na chvíli to pomohlo. stahuju soubor o velikosti 385mb a odhadovaná doba s…
kulmapavlat 16.10.2016 21:59
kulmapavlat
ruční nástroj pro ty, kteří poznají rozdíl mezi součástmi windows a doinstalovaným odpadem cizích fi…
lední brtník 16.10.2016 23:50
lední brtník
router je to typu ubee, dostal jsem ho od upc zdarma v rámci nabídky. používám ho plus mínus asi rok…
kulmapavlat 17.10.2016 09:49
kulmapavlat
Nejčastější problém routerů je vadný zdroj. Ten by se mohl na nestabilitě routeru projevit. Pokud ne…
Jan Fiala 17.10.2016 11:10
Jan Fiala
můžu zkusit připojit playstation 3 ...je tam webovej prohlížeč, tak bych najel na speed test a vyzko… poslední
kulmapavlat 17.10.2016 11:15
kulmapavlat

připomněl si mi, že když jsem dřív hrál přes stejnej router playstation3, připojený bylo taky nízký... mám internet od upc zdarma, takže nečekám nijak zázračnou rychlost, ale myslim, že muj notebook má ještě nižší rychlost, než jakou mi upc umožňuje.... smartphone nemam. nemůžu vyzkoušet. pojďme předpokládat, že je něco v nepořádku s notebookem.

mezitim zkusim restartovat router.

Podle obrázku je notebook připojený kabelem. Zkoušel jsi se připojit přes WiFi? Na test by to mělo stačit a je to jiná karta.

Pokud chceš resetnout nastavení karty (a celého WinSock) na notebooku, tak ve správci zařízení odeber síťový adaptér (asi budeš muset vytáhnout na chvíli kabel) a pak nechej vyhledat nová zařízení (nebo restartuj). Notebook nainstaluje síťovku a všechno kolem znovu.
V nastavení síťové karty pak zakaž vše kolem IPv6

Další věc je, zda nemáš v počítači nějaký malware. K tomu by ti mohl pomoct AdwCleaner.

restartoval jsem router a na chvíli to pomohlo. stahuju soubor o velikosti 385mb a odhadovaná doba stahování kolísá v rozmezí 8minut až 40minut.. před restartem byl odhad až 6 hodin.. takže zlepšení tam je, ale kolísavost připojení přetrvává. stáhnu ten adwcleaner a použiju ho. uvidíme jak to bude vypadat potom. ( edit : objeveny a vyčištěny 4 hrozby ....naměřená rychlost vyšší, ale nestálá 5720228438 jde to furt nahoru a dolu )

router je to typu ubee, dostal jsem ho od upc zdarma v rámci nabídky. používám ho plus mínus asi rok a půl.

edit: ten restart routeru včera večer mírně pomohl. momentálně měřim rychlost připojení 9.19, ale rychlost přijímání dat pořád kolísá. stahuju soubor o velikosti 438 MB a odhadovaná doba stahování se neustále pohybuju v rozmezí 10min až 6 hodin ....a po určitý době download selhává. zkusim ještě něco udělat.

Nejčastější problém routerů je vadný zdroj. Ten by se mohl na nestabilitě routeru projevit.
Pokud nepomohou rady, které jsem dal předtím - reset síťovky, vyčištění PC, pak je to na straně UPC, aby s tím něco provedli.
Nemáš možnost si pozvat někoho, aby to u tebe zkusil s jiným notebookem nebo telefonem? Aby se vyloučil vliv tvého počítače.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru