Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno ntb - wifi router - upc

Zdravim, potrebuju poradit. Od vcerejska se pokousim rozchodit wifi pripojeni ntb k internetu a uz me to pekne se... Mam Win XP, wifi router MSI RG60SE a providera UPC. Komunikace mezi ntb a routerem je v pohode, ale dal se nedostanu. Zkratka nedostanu se na internet. Zkousel sem klonovat MAC adresu, ale nepomohlo. Myslim, ze by to melo stacit, ne? Registrovat mac routeru u UPC se mi moc nechce, protoze kdyby se neco po, tak se tam s puvodni uz nedostanu.
Any suggestions please?

Předmět Autor Datum
ma router wan port na ktorom sa natuje? dostane router ip od upc? mas nastavene spravne dns?
fleg 16.06.2007 13:34
fleg
tady sou dyztak screeny toho nastaveni, koukni na to pliiiis lan.JPG wan.JPG clone.JPG dhcp.JPG dik…
koko 16.06.2007 14:05
koko
na svém pc si dej v příkazovém řádku (cmd.exe) příkaz ipconfig -all jestli uvidíš aktuální mac adres…
lední brtník 16.06.2007 15:57
lední brtník
Jedním dechem hovoříte o rozchození wifi a klonování a registraci MAC. To motáte zbytečně dvě nesouv…
anarchist 16.06.2007 14:17
anarchist
Cau, problem vyresen. Sem fakt trubka, protoze sem se routeru snazil vnutit adresu wifi sitovky mist…
koko 17.06.2007 10:35
koko
Prosim o radu.Da sa tento router nastavit ako client? poslední
woofer 01.07.2007 22:13
woofer

Jedním dechem hovoříte o rozchození wifi a klonování a registraci MAC. To motáte zbytečně dvě nesouvisející věci dohromady. Důležití je, co je na záložce status routeru? Je tam přidělena pro WAN IP, gateway a DNS servery?

edit: A pardon, není, nějak mi unikl jeden obrázek. Budete muset zkusit tu přeregistraci MAC adresy, neboť už jsem se setkal s routery, kde klonování nefungovalo řádně. Nikde jinde si totiž problém představit nedokážu, tedy kromě toho, že kabel z modemu jde omylem do portu LAN a ne WAN, či že je kroucený a router nemá autodetekci?

edit2: Ještě drobnost. Ta klonovaná MAC je opravdu ta správná? Nesnažíte se náhodou naklonovat MAC wifi rozhraní místo zřejmě původní MAC pro LAN rozhraní? Ty jsou totiž jiné! Připojte se původní způsobem, přihlaste se na kraken.dkm.cz a ověřte si, co je tam registrováno. Nebo si přes ipconfig /all vypište tu správnou MAC adresu. Pokud jste totiž k routeru v této fázi již připojen přes wifi (což měl být poslední krok, ne první), pak ta nabízená adresa ke klonování nebude ta správná.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru