Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem /EXCEL/ Po výběru z rozevíracího seznamu vytvoření nové buňky?

Neviem, či dobre chápem, ale predstav si, ak v jednej položke si zvolíš treshold a tým vyvoláš možnosť zadania úrovne, tak sa Ti akože má vložiť bunka alebo stĺpec...
Ok a teraz vložíš treshold pre druhú položku... To má znova vykonať posun buniek?
To by bol chaos.
Databázová tabuľka (ak to však smeruje na takúto tabuľku...) musí mať rovnakú štruktúru v každom riadku, takže by som to riešil tak, že proste bude existovať stĺpec, v ktorom bude hodnota zvolená prvým rozovieracím zoznamom. Za tým by mal byť trvale stĺpec vyhradený pre hodnotu treshold. Keď nebude treshold vybraný, tak táto bunka proste bude prázdna alebo nulová. Ak vyberieš treshold, tak do toho stĺpca sa bude zapisovať hodnota úrovne tresholdu.
Takýmto spôsobom makrá nepotrebuješ, keďže zoznam máš vložený formou overenia dát.
Druhý stĺpec (hodnota tresholdu) môže mať nadefinované možné hodnoty tiež formou overenia dát, ale vlastným vzorcom (v ktorom pripustíš stavy v závislosti na tom, či bol v predošlej bunke zvolený treshold).
Je to ale dosť kostrbatá cesta. Makrami a užívateľským formulárom by to bolo elegantnejšie, ale túto cestu, ako vravíš, nepoznáš.
A napokon, na základe Tvojho veľmi krátkeho naznačenia, čo potrebuješ, nie je isté, či hovoríme o tom istom...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny