Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sony vegas 14 - Instalace na 32bit OS

Dobrý večer,

mám zakoupený software pro střih videa Sony vegas verze 14. Nyní mám nový počítač a zjistil jsem, že nemohu spustit instalaci tohoto softwaru, protože systém operační systém mám 32bitový, ale Sony vegas je dostupný pouze pro 64bitová OS. Hledal jsem nějaký návod či alternativu jak tento software nainstalovat, bohužel marně.

Chtěl bych se proto zkušenějších zeptat, zda je možné u windows 7 ultimate 32bit nějak obejít tuto nepříjemnost a software úspěšně nainstalovat, spustit a pracovat s ním.

Předem děkuji za případné rady. :-)

Předmět Autor Datum
Win 7 ultimate, no víc se ptát nebudu. Jediná rada - instalovat 64 bitový OS. Použít lze stejný klíč…
czcharlie 25.10.2016 23:44
czcharlie
Klíč právě že mám, akorát se mi úplně do přeinstalování nechce. Protože bych jistě musel zálohovat v…
Alibaba330 26.10.2016 03:00
Alibaba330
Máš nový počítač a narval sis tam 32-bitový před-předposlední systém? To asi nebylo dvakrát rozumné,…
L-Core 26.10.2016 06:34
L-Core
Win7 byl záměrně, licenční klíč jsem měl doma a je mi pohodlnější než W10. Ale jak tak koukám, při i…
Alibaba330 26.10.2016 07:30
Alibaba330
Když už to budeš dělat, zvaž rozdělení disku na více oddílů (C, D). Při případné přeinstalaci nebo h…
L-Core 26.10.2016 07:36
L-Core
Děkuji za radu, konečně po x hodinách tahání dat a přeinstalací všeho možného můžu říci, že mám hoto… poslední
Alibaba330 26.10.2016 22:36
Alibaba330

Máš nový počítač a narval sis tam 32-bitový před-předposlední systém? To asi nebylo dvakrát rozumné, pokud k tomu nebyl konkrétní důvod.

Problém s Ultimate obecně není.

Ultimate se prodával ve svou verzích:
- OEM (předinstalováno na PC), pak máš ale jen jednu verzi, ty tu 32-bitovou. K 64 bitům se tedy nedostaneš. To stálo kolem 4,5 tisíce.
- krabicovka, která obsahuje 32 + 64 bitové verze. OS je nezávislý na hardwaru, dá se instalovat legálně na další a další počítače (vždy po odinstalaci z předchozího). Tohle řešení stálo kolem sedmi tisíc a více.

32 bit Ultimate se zdá být tou nejnepoužitelnější verzí, protože má omezení na 4GB RAM (ve skutečnosti ti systém bude hlásit ještě o něco míň) a nezvládne 64-bit aplikace. Pochopit se dá její nasazení tehdy, provozuje-li uživatel aplikace, které 64-bitové OS nespustí (typicky 16-bit aplikace pro MS DOS) a pokud nestačí XP-mode, který je součástí Pro/Ultimate verzí W7.

Výše uvedené pak svádí některé odpovídající k tomu, že tazatel Ultimate verzi OS prostě upirátil, že tyhle peníze za systém nedal. A když už se pirátí, tak ta nejvyšší verze, proč troškařit…

--

Jinak, Vegas (a třeba ani novější Premiéra, která také vyžaduje 64-bit OS) na 32 bitech prostě nepůjde, musel bys jít do nižší verze.

A všechna data snad zálohuješ i tak, pokud nejsi hazardér; jdi tedy toho, ten den práce snad vydržíš (někomu stačí i pár hodin, podle programů). Samozřejmě musíš přihlédnout k výše uvedenému, používáš-li aplikace, které na 64 bitech nespustíš (což se dá řešit, zabývám se tím už mnoho let, protože takové aplikace sám provozuji).

Win7 byl záměrně, licenční klíč jsem měl doma a je mi pohodlnější než W10. Ale jak tak koukám, při instalaci jsem pěkně šlápl vedle a navolil 32bit. Tak Vám děkuji za vyčerpávající odpovědi, já jdu opět zálohovat vše a opětovně přeinstalovat.

Děkuji za radu, konečně po x hodinách tahání dat a přeinstalací všeho možného můžu říci, že mám hotovo. Děkuji Vám za pomoc i když byla jiná než jsem si představoval. Bylo to nevyhnutelné, ale již to mám za sebou. :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru