Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Sony vegas 14 - Instalace na 32bit OS

Máš nový počítač a narval sis tam 32-bitový před-předposlední systém? To asi nebylo dvakrát rozumné, pokud k tomu nebyl konkrétní důvod.

Problém s Ultimate obecně není.

Ultimate se prodával ve svou verzích:
- OEM (předinstalováno na PC), pak máš ale jen jednu verzi, ty tu 32-bitovou. K 64 bitům se tedy nedostaneš. To stálo kolem 4,5 tisíce.
- krabicovka, která obsahuje 32 + 64 bitové verze. OS je nezávislý na hardwaru, dá se instalovat legálně na další a další počítače (vždy po odinstalaci z předchozího). Tohle řešení stálo kolem sedmi tisíc a více.

32 bit Ultimate se zdá být tou nejnepoužitelnější verzí, protože má omezení na 4GB RAM (ve skutečnosti ti systém bude hlásit ještě o něco míň) a nezvládne 64-bit aplikace. Pochopit se dá její nasazení tehdy, provozuje-li uživatel aplikace, které 64-bitové OS nespustí (typicky 16-bit aplikace pro MS DOS) a pokud nestačí XP-mode, který je součástí Pro/Ultimate verzí W7.

Výše uvedené pak svádí některé odpovídající k tomu, že tazatel Ultimate verzi OS prostě upirátil, že tyhle peníze za systém nedal. A když už se pirátí, tak ta nejvyšší verze, proč troškařit…

--

Jinak, Vegas (a třeba ani novější Premiéra, která také vyžaduje 64-bit OS) na 32 bitech prostě nepůjde, musel bys jít do nižší verze.

A všechna data snad zálohuješ i tak, pokud nejsi hazardér; jdi tedy toho, ten den práce snad vydržíš (někomu stačí i pár hodin, podle programů). Samozřejmě musíš přihlédnout k výše uvedenému, používáš-li aplikace, které na 64 bitech nespustíš (což se dá řešit, zabývám se tím už mnoho let, protože takové aplikace sám provozuji).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny