Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Port forwarding

Port forwarding sa nastavuje, ked pristupujes k aplikacii zvonku cez NATko a router, ktory natuje robi preklad na privatne ip adresy.
1.Klietnske PC vonku na nete poziadavka ide na port 5455---------------->NAT------>forward 5455 na IP 192.168.1.15 na port 5455
2.1.Klietnske PC vonku na nete poziadavka ide na port 5456---------------->NAT------>forward 5455 na IP 192.168.1.16 na port 5455


Samozrejme program na klientskom PC ti musi umoznit zmenit port. Ak to neumoznuje mas smolu.
Potom bude lepsie rozbehat VPN, pripojit sa na siet cerpaciek a tam uz zadavas v programe priamo IP bez portu, cize sa vies napojit na obe cerpacie stanice.
VPN mozes rozbehat v zavislosti od moznosti routra, ak je tam nejaka kinder krabicka budu moznosti obmedzene.

Nic v zlom, ale ked tomu nerozumies, co si to nedas spravit niekomu kto tomu hej? Okrem ineho sa venujem prave takymto veciam a vzdy ma fascinuje, ked pridem k zakaznikovi, za 1h mu nastavim vsetko co treba a popritom sa dozviem, ze si to chcel rozbehat sam uz par mesiacov, ale neslo mu to, potom prisiel susedin syn lebo "on sklada pc tak sa tomu rozumie" a tiez nepochodil a az nakoniec teda zavolali k tomu odbornika (v tomto pripade mna) a mali to hotove za 20 eur na pockanie.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny