Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Samsung Galaxy S6 Edge_vs_Huawei P9_vs_Honor 8

Ve skutecnosti je Kirin treba 955 jen slepene a nataktovane ARM dle defaultniho navrhu 4x2.5 GHz Cortex-A72 & 4x1.8 GHz Cortex-A53, podobne v SGS6 je Exynos 7420 Octa, ktery je zase default ARM 4x2.1 GHz Cortex-A57 & 4x1.5 GHz Cortex-A53, ale v SGS7 uz je Exynos 8890 Octa, coz je 4x2.3 GHz Mongoose & 4x1.6 GHz Cortex-A53.
Jadra Mongoose uz jsou navrh by Samsung samozrejme dle specifikace ARM, ale je uplne o necem jinym, kdyz si ty jadra procesoru vyladej presne na to co potrebujou primo vyrobci hardwaru. Druha vec je samozrejme, jak dobre se to povede vyladit a Samsung se preci nechal slyset, ze Mongoose bude to prave orechove teprve v SGS8, nicmene uz ted ma nad defaultem ARM navrch a tudiz take nad Kirinem.
Podobna situace je preci i u Applu, ktery si svoje procesory taky kuchti doma sam dle specifikace ARM a muzeme mit na ajfouna jakykoli nazor, ale ty procaky si v Applu navrhujou dost dobre.

A abychom nezapomneli Snapdragon 820 ma 2x2.15 GHz Kryo & 2x1.6 GHz Kryo, takze jak vidis opet ukuchteno doma by Qualcomm dle ARM specifikace a nutno rict, ze po case se Qualcomm opravdu vytahl a vyvinul si skvely procesor.

Timhle nijak nekritizuju Huawei co se tyka samotneho telefonu, dneska v tech mobilech jsou dost silny procesory i v defaultu od ARM, takze ten Kirin 950 bohate staci na vsechno. Problemy jsou v graficke casti SoC, kde tu Rainy mel tu puvodni hezkou tabulku (videl jsem, jen jsem odpoledne nemohl odepsat), ktera jasne ukazovala jak moc je PowerVR a Adreno vzdaleno Mali (nove top Mali co ma vyjit v telefonech pristi rok je udajne naprosta bomba a ARM se pry do toho hodne oprelo, takze i to muze naznacit, ze se grafika ve hrach posune zase o kus dal a Mali at uz v SGS6 nebo Huawei P9 nebo Honoru 8 stacit nebude).

---

Uz tu zaznelo, ze Xiaomi Mi5 nema evropske LTE a navic v tehlech Xiaomi MiX stejne neni sd-karta a teda je nutnosti aspon 64GB, coz nakonec stejne muze byt malo, takze je to podobne jako Nexusy nebo ted Pixely od Google, maximalne na frajerinu, ale nejaka prakticka vyuzitelnost mimo telefonovani v podstate nulova.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny