Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vírus v mobile

Dobry den, mám mobil gsmart t4 a myslím si že mám vírus.
popíšem to :
chcem otvoriť obchod play, (aj keď som pripojený na Wifi nejde)
napr. asi každú minutu my tam vyskakuje nejaká aplikácia , ale nie pop ad ale proste nejaka z mojich app. alebo nejykých ktoré to samo od seba stiahlo...
k tomu obchodu play: chcel som stiahnut nejaký antivírák ale keď som ho stiahol hovorí že nejde nainštalovať.
prosím o pomoc lebo aj keď som mobil dal do továrenského stavu tak sa nič nezmenilo .
DAKUJEM

Předmět Autor Datum
AK by ste mali nejaké vedľajšie otázky ohladom mojho incindentu, nehanbite sa a opýtajte sa PROSÍM!!…
matúš3 03.11.2016 20:07
matúš3
Tak zjistit ktera aplikace to je, a pak pres nastaveni -> aplikace ji najit a odinstalovat. Antivir…
Snipp 03.11.2016 20:18
Snipp
ja by som to chcel zistit, ALE: keď otvorím nastavenia vírus sa preukáže a otvorí inú appku, alebo o…
matúš3 03.11.2016 22:24
matúš3
Pokud se to tam dostalo až při používáni telefonu, mohl by ještě pomoct hard reset (vypnout telefon,…
Snipp 04.11.2016 21:29
Snipp
dakujem, keby že to znova neišlo. Našiel som potenciálne riešenie : clean master :D napísal mi v čas…
matúš3 04.11.2016 22:18
matúš3
Mediatek takze pravdepodobne nebude existovat customROM, takze s tim nic neudelas, Gigabyte GSmart f…
RedMaX 04.11.2016 22:25
RedMaX
takže gygabite nieje dobrá firma? ako že sú nejaká fejková ktorá nieje kvalitná alebo tak nejak? no…
matúš3 04.11.2016 22:29
matúš3
On Gigabyte nema dobry vubec nic a smartphony tuplovane. Vysvetlim ty smartphony s Androidem: Mas…
RedMaX 04.11.2016 22:56
RedMaX
dakujem, už viem akú firmu si mám vybrať, a čo asus? ten to má dobré? Ináč ďakujem za vysvetlenie oh…
matúš3 05.11.2016 12:11
matúš3
Asus to montuje z ruznych SoC, dnes bych se vyhnul vyprodejovym Asusum z SoC Intel Atom, protoze Int… poslední
RedMaX 05.11.2016 18:04
RedMaX

ja by som to chcel zistit, ALE:
keď otvorím nastavenia vírus sa preukáže a otvorí inú appku, alebo otvorí niečo že loading launcher ktorý neviem zrušiť ani stlačením domčeka ani keď chcem zobrazit spustene appky jedine byratím baterie. a keby že sa tam do tých nastavení dostanem neviem čo odinštalovať lebo tie appky otvára náhodne napr.obchod play alebo nejaký location services, aebo mi nejde odinštalovať aliexpress a ten tiež otvára.
pre ďalšie otázky napíšte.

dakujem, keby že to znova neišlo. Našiel som potenciálne riešenie : clean master :D
napísal mi v časti antivírus, keď wifi bola off že ziadna hrozba a keĎ on tak ich bolo 8 pár trojanov , malwerov a pod...
ale k tým virom mi to napísalo že sa to dá deaktivovať (lebo to bola systémová položka) ale nie odinstalovat, potom čo som to deaktivoval mi už ide aj obchod play v ktorom som stiahol AVG ktorý mi ukázal to isté čo Clean Master. veci mi fungujú už znova norm, som smutý že sa tie systémové položky nedajú vyčistit, nie len deaktivovať, lebo takto ich možem aj znova spustiť (keby som bol hlúpy)
ináč ďakujem za ten factory reset. lebo som našiel niečo podobné v nastaveniach, obnova a zálohy, továrenský reset. (neviem, monžo je to to isté) :D
Dakujem , za pomoc.

Mediatek takze pravdepodobne nebude existovat customROM, takze s tim nic neudelas, Gigabyte GSmart founy jsou vyhlaseny deravym Androidem, takze se do toho stahujou viry a to i do systemu, takze to neporesi pak ani obnova tovarniho nastaveni.

Bud na tom founu nepouzivej internet banking nebo ho zahod a kup si normalni smartphone od normalni firmy.

Jako samozrejme si nejprve odzalohuj sva uzivatelska data a tu obnovu tovarniho nastaveni zkus, v lepsim pripade ti vir neprosel do systemu a timhle se toho zbavis, ale pokud jo, tak fakt jedine rozdupat.

takže gygabite nieje dobrá firma? ako že sú nejaká fejková ktorá nieje kvalitná alebo tak nejak?
no poviem to takto, keď som detekoval (ja) te vírus urobil som factory reboot, nepomohlo, ako pán nado mnou poznamenal že asi fungovať nebude, tak som si pomohol tým že som mal štastie a mal som tam clean mastera. ale ak má gygabit nedobré founy, našetrím si ny inú značku.
DAKUJEM za dobrú poznámku

On Gigabyte nema dobry vubec nic a smartphony tuplovane.

Vysvetlim ty smartphony s Androidem:

Mas pocitac a nainstalujes si tam Windows, sam nic neprogramujes, nic neprekladas do strojoveho jazyka pocitace, jenom to nainstalujes a hotovo. U Androidu to takhle nefunguje, tam dostane vyrobce smartphonu zdrojove kody a musi si to sam prelozit do strojoveho kodu a nahrat do smartphonu. No a ne kazdy se v tom vyzna a udela to dobre, nekteri protoze jim to z nejakeho duvodu neslo nebo nevedeli co delaji, tak cast kodu treba umazali a potom v tom telefonu treba narusili zabezpeceni a da se pak do systemu nahrat vir, coz normalne jit nema nebo hrozne tezko.

No a co jsem cetl, tak zjistovali nejakej vyzkum nebo nejakej odbornej casak na netu, ze kdo to ma jak prelozeny toho Androida a nejvetsi prohresky zjistili u Prestigia a Gigabytu, pak snad neco i u Lenova.

Zasadni teda je instalovat aplikace jen z Google Play, mit zakazany neznamy zdroje a pokud mozno jen overene aplikace, ale jakmile si do founu stahnes nejakou skodlivou aplikaci, coz se muze stat, tak zatimco u normalniho founu jako je Samsung, Huawei apodobne se te skodlive aplikace zbavis tak, ze ji proste odinstalujes, tak u tech blbe zabezepcenejch se ta aplikace nahraje do systemu a uz ji nedostenes pryc ani obnovou tovarniho nastaveni, pak jedine sehnat nejakou customROM od komunity a prehrat ji do telefonu a mas klid. Jenze to zase narazi na to, ze na tvuj foun s Mediatekem asi zadna nebude, protoze customROM se dneska delaji v podstate jen na Snapdragony, protoze ty to pohodlne umoznujou.

Proste to vidim tak, ze budes potrebovat novej lepsi foun. :-/

dakujem, už viem akú firmu si mám vybrať, a čo asus? ten to má dobré? Ináč ďakujem za vysvetlenie ohľadom tých vírusov v androide a o tom ako to vlastne je, dík máš moju vďaku.
mobil som ináč kupoval v NAY elektrodom takže my ho ešte môžu vymeniť za iní (má ešte záruku)
dakujem za pomoc!

Asus to montuje z ruznych SoC, dnes bych se vyhnul vyprodejovym Asusum z SoC Intel Atom, protoze Intel to vzdal v mobilnim segmentu a ukoncil podporu, takze to uz nedostane zadny update a pomalu bude ubyvat aplikaci, ktere na tom pujdou spustit.

Jinak je Asus OK.

Ono je to i od penez, ty uplne levne founy jsou vetsinou slabsi, pokud nemas nejake spesl naroky a chces proste mobil, tak bych ti i doporucil nejakej ten Huawei P8 lite nebo Huawei Honor 7 lite. Akorat si dej u tech levnejsich Huawei pozor, aby v tom nebyl Mediatek, to ostatne plati i pro Asus, protoze vetsinou Mediatek nema evropska pasma LTE (800MHz), kdyz tak radeji zkontrolovat na webu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru